А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Нечистий повів Ющенка по хибному шляху

Богдан Горинь
дисидент, правозахисник


'Нечистий 25 березня, у річницю трагічної загибелі видатного українського політичного діяча, довголітнього лідера Руху Вячеслава Чорновола, в телебаченні, по каналу „24” о 16.30 демонструвалися кадри, на яких В. Ющенко знайомить своїх гостей зі своїм маєтком. Оператор зафіксував екс-президента біля породистих свиней. Здається, в жодному оточенні Віктор Андрійович не почував себе так комфортно, з таким сяючим обличчям, як серед тих милих його серцю істот.

Про це він також особисто заявив в інтерв’ю Сергієві Сидоренку для газети «Коммерсант-Украина» з3 23 березня (№ 52): „У меня в хозяйстве есть все, абсолютно все: коровы, свиньи, куры, гуси… Нет ничего, что бы делало меня более счастливым». Можна не сумніватися: це цілком щире признання.

Такою ж щирою була неодноразово повторювана В. Ющенком заява „ненавиджу політику”, хоча тут потрібні уточнення: Віктор Андрійович справді щиро ненавидить політику, яка не приносить втіхи його самолюбству, марнославству, і, головне, яка не дає великих прибутків. А без них як забезпечити власний фільварок? Адже все вимагає грошей! Де відверто нещирий екс-президент, так це тоді, коли він твердить, що „Тимошенко и Янукович — политики одного порядка». Відомі ще його висловлювання, що це „два чоботи — пара”, або недавно сказане, що це „близнюки”.

Важко сказати, чого в тих висловлюваннях більше — лукавства чи політичного примітивізму. Якщо ці особистості — політичні близнюки, то чому таке різне ставлення до них? В одному випадку, до Януковича, — прихильне, в іншому сповнене жовчної ненависті? Отже, це різні політичні постаті, а секрет різного ставлення дуже простий: яскраве світло харизматичної, до подиву працьовитої Тимошенко, усі п’ять років сліпить очі Віктору Андрійовичу. Адже йому з таким трудом давалося визубрити підготовлені лекції на історичну тему, а тут ще та проклята ненависна політика. То ж відмучивши кілька годин у своєму кабінеті, він тікав до милих його серцю породистих в’єтнамських свиней! Очевидно, він ніколи не ігнорував приятельськими стосунками з Ахметовим, Льовочкіним, Фірташем — людьми Януковича, але ж проекти вимагали кредитування. Ось і весь секрет, чому магнітом тягнуло в один бік і наче вогнем відганяло від іншого, чому таке поблажливе ставлення до новообраного президента В. Януковича і глибока ненависть до В. Тимошенко. Причина тут не тільки в політиці.

Врешті, як власника великого маєтку В. Ющенка можна зрозуміти. Єдине, чого не можна простити екс-президенту, так це вульгарних висловів, які не до лиця людині, навіть якщо вона так бездарно зійшла з політичного олімпу. Якщо до цього додати недавні його заяви, що Тимошенко, яка насправді все робила, щоб зберегти ГТС у власності держави, мала намір передати її в чужі руки, то з такої неправди навіть кури сміються. Все це підводить до думки, що Віктор Ющенко зблудив у своєму житті й нечистий повів його по хибному шляху. Такої думки дотримується й більшість опитаних соціологами людей, які радять екс-президенту раз і назавжди відійти від політичної діяльності. Якщо ненавидиш спорт, ніколи не досягнеш успіхів! А в політиці тим паче…

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии