А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Ідеальна схема бізнесу - корупція


Який бізнес найбільше процвітає в Україні, а зокрема у Львові? Часто можна почути версії, що нерухомість, реклама, продаж автомобілів тощо. Але якщо подивитись правді в очі, то головний бізнес - це корупція. Навіть закони так би мовити “вдосконалюють” не для того, щоб зменьшити порушення, а для того, щоб збільшити грошовий оборот з рук в руки.

Звичайно, не аргументовані твердження - це лише припущення, тому перейдемо до найголовнішого: наглядних прикладів. Наша влада постійно стверджує, що ми тягнемось до Європи і мусимо для цього змінювати систему в напрямку європейських стандартів. Таким чином виділяються кошти на всі запропоновані і затверджені проекти, які цього стосуються. Оскільки держ-бюджет не в силах повністю покрити фінансові витрати офіційно, то розробляється система отримання грошей з інших джерел. Але їх потрібно чимось виправдати, тобто презентувати офіційно версію, на що вони підуть. Оголосили про необхідність в ремонті доріг. Наступний крок - вирішення питання, звідки взяти гроші. Спочатку хотіли підняти ціну на бензин аж на вісім гривень за літр. Слава Богу, це їм не вдалось. Бо такого народ би не стерпів і точно пішов би “на ружон”. Тоді взялись переглядати закони і шукати, які і чим відрізняються від Європейських. Знайшли. І вже недавно було внесено поправки до законів про збільшення штрафів за перевищення швидкості і за виключені фари на дорозі. Давайте розглянемо це явище детальніше.

Раніше перевищення щвидкості дозволялось в межах двадцяти кілометрів від заданої. Тепер же зробили в межах десяти. Штрафи ж збільшили в два-три рази. Відповідно, тепер хабар працівникам ДАІ буде вже не сто гривень, а двісті (так як такі величезні штрафи ніхто платити не буде, а міліціонери про це прекрасно знають, тому точно підвищать “таксу”). А щодо фар, то це взагалі обдирання. Уявіть собі, фара погасла в дорозі. Навіть якщо ДАІшники і повірять, то про це не скажуть і все одно візьмуть хабар (бо він меньший за штраф і тому в водія просто нема вибору). Тому це гроші з повітря.

І взагалі це дико: підвищити штрафи і змінити закони для того, щоб відремонтувати дороги. Тим більше, що минулого року при підготовці до чемпіонату Європи з футболу на це вже кошти виділялись. А де ж ці дороги зараз? Мільйони витратили на це, а результату не видно. За містом ще пів-біди, а в середині - просто караул. Правильно, бо так могло статись тільки тому, що їх не ремонтували так, як потрібно, а просто латали на них діри (як це їм вигідно). Не даремно виникають приказки такого роду: “українці називають дорогою те, де хочуть проїхати”. І в нас це дійсно так. Ану, попробуйте проїхатись по Львову так, щоб потім не ремонтувати автомобіль. Повірце, це зробити досить важко, а деколи навіть неможливо. Але є якісь межі абсурду, які, здавалось би, перетнути не можливо. Десь інакше - можливо, в нас - ні.

Бізнес - це поняття відносне. Особливо, якщо за нього береться наша влада. Вона вміє правильно розписати бізнес-план, втілити його в життя і збільшити прибуток до потрібних або навіть і більше розмірів. Вчіться, поки є така нагода!

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии