А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Мутна «прозорість»


Тільки-но Бондаренко Володимир Дмитрович приступив до виконання обов’язків голови Київської міської державної адміністрації, я одразу ж зателефонував йому з метою застерегти, щоб він не робив «то саме» – не просував на посади голів районних в місті Києві державних адміністрацій «лівих» людей. Гріх бо ж великий – двісті очей з неба спостерігають. Відповідь отримав таку: «Все буде прозоро».

Не минуло і двох тижнів як на розгляд комітету з люстрації надійшло майже три десятки кандидатур бажаючих очолити столичні райони. Начебто все виглядає чудово, В.Бондаренко дотримується даного слова. Але ж чи враховувалася думка багатостраждальної громади при визначенні складу її потенційних районних керманичів? Хто персонально впливав на формування цього обмеженого кола осіб?

Подібними справедливими запитаннями задалися громадські активісти Дніпровського району міста Києва, котрі оприлюднили відкритого листа виконуючому обов’язки Президента України О.Турчинову.

Я приєднався до підписантів тому, що готовий стати пліч-о-пліч з громадянами, аби не пропустити до кабінету голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації будь-кого, чия кандидатура не погоджена з Дніпровською Народною радою. Байдуже, що В.Гуманенка рекомендувала К.Ляпіна з подачі самого В.Яреми, натомість, А.Гамзян є креатурою Т.Меліхової.
Мені не випала честь полягти на вулицях, але тепер я чіткіше бачу свою передову. До відновлення у Києві та його районах повноцінного самоврядування, коли люди самі оберуть собі керівників, вимір прозорості один – відкрите обговорення та згода цілої місцевої громади, а не лише Є.Соболєва. Тож нехай ліпше партійні інтригани фізично пройдуть по нашим тілам, аби завести своїх ставлеників, ніж ми дозволимо зрадити пам’ять героїв.

Запобігти протистоянню міг би єдиний повноцінний народний депутат України від Дніпровського району міста Києва В.Чумак. Але чи здатен він сьогодні «відчути пульс народу», замість прислуховуватися до кон’юнктури УДАРу, що самоусунувся від виконавчої влади в очікуванні президентства В.Кличка?

Звертаюся до Вас, шановний Вікторе Васильовичу! Забудьте про вузько фракційні підходи, а почувайтеся представником громадян. Негайно візьміть особисту відповідальність за долю своїх виборців та виступіть з ініціативою невідкладно скликати відкрите засідання Дніпровської Народної ради (до складу якої входимо і ми з Вами) для висунення на посаду голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації нейтрального управлінця, щоб припинити мутні кадрові схеми.

19.03.2014
Юрій ЛАГУТОВ


0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии