А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Падаюча гривня допомогла українцям розгледити курорти Карпат


'ПадаючаЗахідний регіон України відчуває активізацію окремих галузей своєї економіки внаслідок події, які відбуваються в східному регіоні нашої держави та (як не дивно) від загальнонаціональної економічної кризи. Зокрема, це туристичний бізнес.

Найбільш помітно це відчув Львівський регіон. Далі йде такий конкурент Галичини, як Закарпаття та Одеса, яка сьогодні приймає багато українців, які раніше полюбляли відпочивати у Криму, але через політичні події бойкотують анексований росіянами півострів. Щодо Карпатського регіону, то тут свій вплив продемонструвала вітчизняна валюта – гривня. Точніше курс гривні до долару та євро. Завдяки його падінню багато хто з українців був вимушений переглянути свої плані щодо літнього відпочинку.

Якщо відпочинок в карпатах взимку завжди був популярним, завдяки відомим лижним курортам то зараз набуває популярності екологічний та медичний туризм (наприклад - еко-курорт Ізкі ). Й не тільки взимку, але й в літні місяці.

Падаюча гривня допомогла українцям розгледити курорти Карпат у всій красі. За рахунок економічних важелів, кількість наших співвітчизників, які вирушили на відпочинок за кордон зменшилась на третину (орієнтовно на 30% згідно даним туристичних агенцій України).

Чи співпадає цифра росту туристів на вітчизняному напрямку з падінням на закордонному – поки що не відому. Тим більш, що сезон відпусток ще не закінчується, а навпаки входить в зеніт. Проте, курорти українсько Півдня та Заходу вже відчули зростання не тільки кількістю туристів, але й кількістю гривень, які вони залишають на батьківщини, а не європейських чи африканських курортах.

Головне, щоб ці додаткові фінансові надходження до галузі відпочинку в регіоні пішли на модернізацію туристичної інфраструктури, бо саме вона заважає розвитку не тільки внутрішнього туризму, але й популяризації України як туристичної держави серед вибагливих мандрівників з Європи та інших континентів.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии