А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Депутати ВР мають намір створити «Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю»


Депутати ВР мають намір створити  «Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю»Як повідомляє Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики, депутати, що входять до його складу остаточно узгодили проект Закону «Про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності». Це відбулося у офісі Світового банку в Україні 13 січня 2016.

Саме цей законопроект на думку його авторів «…дозволить вибудувати нову систему регуляції ринку аудиторських послуг, яка унеможливить корупцію та забезпечить високу якість таких послуг в Україні».

На думку депутатів для цього потрібно створити ще одну структуру Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю. Він буде контролювати тих аудиторів, котрі проводять аудит підприємств, що становлять суспільний інтерес (публічні акціонерні товариства та емітенти цінних паперів, банки, страховики, недержавні пенсійні фонди і інші фінустанови, а також великі підприємства). Діяльність усіх інших аудиторів буде контролювати Аудиторська палата.

Законопроект вирішує питання роботи та забезпечення цього органу. Зокрема - яким чином можна забезпечити обов’язковість внесення щорічних платежів на користь новостворюваного Органу суспільного нагляду та Аудиторської палати України з боку підприємств та суб'єктів аудиторської діяльності.

Серед іншого мета цієї законодавчої ініціативи : «…припинити практику цинічного пограбування фінустановами населення, коли банк заохочує людей нести свої депозити, а через місяць цей банк визнають неплатоспроможним. Все це є можливим зараз через існування на ринку корупції та недобросовісних аудиторів, котрі видають таким банкам позитивні висновки».

Якщо парламент підтримає пропозиції Комітету, то прийняття нового закону має відбутися до 1 липня 2016 року, з тим, щоб вже у другій половині 2017 року він вступив у дію.

За інформацією прес-служби Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии