А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Маленькі ніжки: проблема вибору дитячого взуття


Вибір одягу, або взуття для дітей ускладнюється тим, що зростання тіла триває. Тому перше правило при виборі дитячого взуття - воно не має бути тісним. Нога повинна відчувати себе комфортно, щоб взуття не сковувало рухи.

Ecco.com.ua

Якщо вам потрібно вибрати взуття для хлопчиків туфлі, то краще зупинитися на виробах з натуральної шкіри, або інших матеріалах, які дозволяють стопі «дихати». Звичайно, штучні матеріали коштують дешевше, але тут доведеться вибирати між здоров'ям та комфортом дитини і ціною виробу.

Ще одне правило при виборі дитячого взуття - гнучкість підошви. Взуття не має бути важким, що ускладнює рух. А м'яка підошва дозволить уникнути розвитку плоскостопості, адже формування правильної стопи у дітей завершується тільки в середині шкільного віку. Варто звернути увагу також на наявність м'якого супінатора, що допомагає розвитку стопи.

Зверніть увагу на носок взуття. Він має бути вільним і міцним. Дитячі пальчики повинні вільно ворушитися всередині, не можна допускати їх здавлювання і натирання. Бажано, щоб носок був злегка піднятий над землею, що допоможе виробляти дитині правильну ходу. Що ж стосується задника, то бажано, щоб він був завищеним, добре фіксуючим п'яту.

Особливою проблемою для дітей, особливо раннього віку, є застібка взуття. Зазвичай це шнурки, або липучки. Навчитися зав'язувати шнурки дитина повинна сама, але при цьому слід вибирати взуття з не слизькими шнурками, які дуже легко розв'язуються самі під час руху. Липучки теж слід перевіряти перед покупкою. Вони повинні щільно і надійно прилягати одне до одного своїми поверхнями.

Також звертайте увагу на підйом взуття, він теж не повинен створювати дискомфорту нозі дитини.

Зимове взуття бажано встеляти м'якою гігроскопічної устілкою, яку можна придбати окремо. При цьому потрібно постійно стежити, щоб зростання ноги не призвело до появи дискомфорту у дитини. Взуття потрібно своєчасно міняти на більш просторе.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии