DataLife Engine > Пресс-релизы > Види печей та їх основні характеристики

Види печей та їх основні характеристики

Все більше і більше сімей установлюють в своєму домі піч як основне або додаткове джерело обігріву. Великі цегляні печі, складні в монтажі і догляді потроху відходять в минуле, а їм на зміну прийшли практичні металеві агрегати. Вони можуть бути чавунними або сталевими. Для їх установки необхідне тільки підключення до димоходу. Адже такі печі, мають гарний зовнішній вигляд та, на відміну від камінних топок, не потребують вибудовування спеціальних конструкцій та облицювання. Які переваги печей?

В них високий рівень ККД (більше ніж 80%);
Простота установки;
Ефективність використання палива;Види печей та їх основні характеристики
Легкість у використанні.
Сучасний ринок переповнений різноманітними видами печей. Як обрати підходящий вид для Вашої оселі? Для початку Вам потрібно визначити площу, яку Ви збираєтесь опалювати. Для обігріву однієї або двох кімнат, Вам підійде звичайна традиційна піч, виготовлена зі сталі або чавуну. Сучасні інноваційні технології дозволили виготовити печі, завдяки яких можна обігрівати всю оселю. Існує два види таких печей:

Піч з водяним контуром;
Піч з підключенням повітряного контуру.
Піч з водяним контуром містить спеціальний бак з водою, в якому вона нагрівається і розводиться до радіаторів. Відрізняється така піч від котла тим, що має приємний естетичний вигляд і її можна розмістити у вітальні, кухні або спальні, а не в спеціальному приміщенні.

Щоб використовувати піч з повітряним контуром, необхідно установити спеціальну систему труб для відводу нагрітого повітря. Таку систему можна використовувати як додаткове джерело опалення, так і повноцінне. Правильно підібравши піч з системою РГВ можна ефективно обігріти двоповерхову оселю. До того ж, правильно підібрана піч доповнить дизайн Вашого будинку.

Ще один вид печей, який набирає все більшої популярності – печі довготривалого горіння. Основна перевага таких печей заключається в тому, що в такі агрегати потрібно підкидувати дрова з досить великим інтервалом. Деякі з таких печей достатньо розтоплювати один-два рази на добу, і при цьому в домі залишатиметься тепла і затишна атмосфера. Існують виробники, які виготовляють печі тривалого горіння, які достатньо розтоплювати раз на 48 годин. Хоча це й звучить досить підозріло, ефективність таких печей нічим не гірша, ніж у звичайних, які потребують підкидання палива раз на декілька годин.

Якщо Ви вирішили обрати піч як основне джерело опалення, орієнтуйтесь на власні уподобання, особливості житла і поради статті.



Вернуться назад