А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Шість страв з яєць на сніданок


Страви з куриних яєць - одні з найбільш поширених в багатьох національних кухнях. Такая популярність цілком виправдана, адже яйца поживні, їх легко легко приготувати, а рецептів страв з яєць дуже багато.

Шість страв з яєць на сніданок

Зранку ми звичайно поспішаємо у справах, тому хочеться приготувати сніданок якомога скоріше. І тут яйця стають справжньою знахідкою, бо всього за п'ять хвилин з них можна зробити різноманітні, смачні та ситні страви. Кілька варіантів таких смачних ідей читайте тут: https://blog.comfy.ua/ua/stravi-z-yaehc-top-5-smachnikh-idejj-na-snidanok-obid-i-vecheryu/

Ось ще кілька легких страв з яєць, які добре підійдуть на сніданок.

1. Яєчня в мікрохвильовці


Розігрівайте тарілку в мікрохвильовій печі приблизно дві хвилини. Потім розіб'ємо на неї та обережно проколіть ножем жовток, щоб він не розтікся. Повертаємо тарілку з яйцем у микрохвильовку на 40-50 секунд. Час приготування может змінюватіся в залежності від моделі печі.

2. Швидкий омлет з картоплею


Якщо у вас з вечора залишилось кілька варених картоплин, можна використати їх для приготування легкого омлету. Нарізаємо варену картоплю та приблизно такий же об'єм ковбаси, або шинки, примерно по 100 - 150 г. У сковороді розігріваємо ложку олії та викладаємо на неї ковбасу з картоплею. Додаємо нарізану цибулю у тому об'ємі, який вам подобається. Обсмажуємо кілька хвилин. Потім збиваємо пару яєць з кількома столовими ложками молока, спеціями та сіллю за смаком. Отримана суміш вливаємо у сковороду, зверху можна додати кілька тонких пластинок твердого сиру. Накриваємо і доводимо до готовності.

3. Яйце в мікрохвильовій печі.


Збийте 2-3 яйця з однією столовою ложкою води. На дно кружки нарізаємо капусту брокколі та шампіньйони, які заливаємо зверху яйцями. Помістимо в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, поки яйця не стануть щільними. Зверху додайте тертий сир моцарелла та тертий волоський горіх, або зелень.

4. Яйце в тості.


Беремо тост або будь-яку скибочку нарізаного хліба. Зробимо в ньому отвір (можна за допомогою чарки) и покладемо тости на розігріту сковороду з маслом. Вбиваємо всередину отвору яйце та готуємо дві хвилини, поки білок не закріпиться. Солимо і перчимо. Подавати таку страву можна з слабосолоною рибою, нарізаною солодкою цибулею, оливками, зеленню.

5. Яєчня з кабачком


Молодий кабачок (або баклажан) очістимо від шкірки та поріжемо на маленькі кубики. Обсмажимо на соняшниковій олії, додамо дрібно нарізану шинку. У сковороду, де смажаться овочі з шинкою, вбиваємо яйця, солимо за смаком. На маленький кабачок беремо 100 г шинки та три яйця.

6. Омлет з сиром та зеленню


Візьмемо 100 г сиру, 50 мл молока, чайну ложку вершкового масла, 2 ложки зеленого горошку, 2 яйця. Сіль за смаком. Доводимо сир виделкою або блендером до пастоподібного стану. Окремо збиваємо яйця з молоком, отриману суміш солимо та з'єднуємо з сирною масою. Відправляємо на попередньо розігріту сковороду та обов'язково накриваємо кришкою. Готову страву прикрашаємо зеленню, а перед поданням до столу додаємо зелений горошок.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии