А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Перший винищувач F-35 «Лайтнінг-2» для ВПС Данії вже на заводському конвеєрі


Як повідомила Організація оборонних закупівель та матеріального забезпечення МО Данії (DALO), на підприємстві Lockheed Martin в Форт-Уерт почалася збірка першого винищувача F-35 «Лайтнінг-2» (бортовий номер L-001) для ВПС Данії.

Перший винищувач F-35 «Лайтнінг-2» для ВПС Данії вже на заводському конвеєрі

Очікується, що літак буде повністю зібраний до кінця 2020 року і в 2021 році прибуде на військово-повітряну базу «Льюк» (шт.Арізона), де буде використовуватися для підготовки данських пілотів.

Як заявлено, збірка носової частини фюзеляжу першого F-35 ВПС Данії почалася на підприємство в Форт-Уерт (штат Техас) 16 січня. В даний час на підприємстві Lockheed Martin знаходяться проходять стажування студенти Орхуського університету і Технічного університету Данії. Вони будуть проходити навчання в Форт-Уерт до червня в рамках програми, фінансованої компанією Terma.

Копенгаген приєдналася до програми F-35 Joint Strike Fighter в 2002 році на етапі розробки і демонстрації системи. Уряд Данії 12 травня 2016 року прийняв рішення рекомендувати закупівлю для ВПС країни не менше 27 нових винищувачів F-35 «Лайтнінг-2» корпорації Lockheed Martin. На початку 2018 року Центральна банк Данії хеджував оплату за F-35 в розмірі 3,7 млрд. USD США, щоб Міністерство оборони країни могло придбати літаки за фіксованою ціною в національній валюті. Хеджування було визнано доцільним, оскільки велика частина оплати проводиться в доларах США,

У бойовому складі ВПС Данії на поточний момент складаються 30 винищувачів F-16, що експлуатуються з 1980 року. Застарілі літак и повинні бути поступово зняті з озброєння до 2024 року. Планується, що перші F-35A прибудуть в Данію в 2022 році.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии