А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Що українцям потрібно знати про технікуми Польщі


Перші технікуми в Польщі з'явилися в далекому 1948 році. Вони відкривалися в якості альтернативи ліцеїв. Технікуми в Польщі завжди належали до школи середнього рівня. Крім того, вони мали й мають до цього дня орієнтований технічний профіль. Це означає що випускники технікумів отримують документ про закінчену середню освіту і диплом за набутою професією. Відповідно до польського законодавства громадяни України мають право здобувати середню освіту в будь яких навчальних закладах середньої ланки на території Польщі. Навчаються наші земляки в польських технікумах на тих же умовах що і громадяни Польщі. А тепер зупинимося на основних питаннях, які виникають у тих, хто збирається на навчання в польські технікуми.

Хто може розраховувати на місце в технікумі


На навчання приймаються особи, яким на момент надходження не виповнилося 18 років. Обов'язково потрібно мати свідоцтво про закінчення 9 класів і знати польську мову не нижче рівня А2, часто в технікумах вимагають рівень В1. Цей момент потрібно з'ясовувати ще тоді, коли ви тільки починаєте визначати напрямок навчання та майбутню спеціальність.

Скільки доведеться платити за навчання, скільки років навчаються і якою мовою ведеться навчання


В державних технікумах Польщі освіта безкоштовна, оскільки вони фінансуються державою. Але це не означає, що платити не доведеться зовсім ні за що. Учні самостійно оплачують обов'язкову медичну страховку, страхування від нещасних випадків, купують підручники та канцелярські товари. Проживання в гуртожитку, харчування в студентській їдальні, послуги особистого опікуна також оплачуються самостійно. Кожен учень до досягнення повних 18 років повинен мати довірену особу. Опікун представляє інтереси дитини не тільки за місцем навчання, а й за її межами.

Починаючи з 2019 року термін навчання в технікумах збільшився до п'яти років. Викладання ведеться тільки польською мовою. Ось чому приділяється велика увага рівню знань польської мови. Якщо ваші знання польської нижче пропонованих вимог впадати у відчай не варто, потрібно ще наполегливіше вивчати мову. Кияни можуть це зробити в Slavic Languages Center. Тут постійно формуються групи з вивчення польської мови різних рівнів та інтенсивності. Звертайтеся в Центр польської мови та культури на Подолі якщо вас цікавлять технікуми Польщі https://slavic-center.com.ua/uk/tehnikumi-v-polshhi-bezkoshtovno/. Тут ви отримаєте вичерпну інформацію по найбільш популярним і перспективним професіям в Європі, докладно дізнаєтеся про умови вступу, навчанню та проживанню. Професіонали нададуть вам юридичну та правову допомогу з оформлення і подачі пакета документів для вступу.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии