А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Чому профнастил має попит серед українських будівельників


Застосування профнастила в покрівельних, облицювальних та інших будівельних роботах дозволяє заощадити багато часу і сил, отримати якісні і надійні конструкції. Профільовані листи небагато коштують, але здатні замінити традиційну цеглу, пиломатеріали і бетон. За допомогою профлистів будівельники виконують найрізноманітніші роботи. Пропонуємо детальніше зупинитися на характеристиках і сфері застосування цього матеріалу.

Характерні особливості


Профнастил – це профільовані листи з гофрованою поверхнею, яка виходить завдяки обробці гладких сталевих заготовок на спеціальному обладнанні. Поверхня недорогих матеріалів оброблена цинком, що захищає сталь від корозії. На дорожчі моделі додатково наноситься лакофарбоване і полімерне покриття. Це додає профнастилові стійкість до впливу вологи, кисню і сонячного ультрафіолету. Завдяки акриловому або поліестеровому покриттю сталеві листи служать багато десятиліть, зберігаючи свій привабливий вигляд.

Ребра жорсткості (гофри) розташовуються вздовж, що дозволяє профлисту витримувати великі навантаження. При цьому чим більше висота профілю, тим жорсткіше сам лист. Форма ребер може бути круглою, трикутною, трапецієподібною, товщина металу також відрізняється. Для різних видів будівельних робіт вибирають різні марки цього універсального матеріалу.

Головні переваги


Дуже часто профнастил можна зустріти всередині житлових будинків. Це завдяки екологічній безпеці і негорючості будівельного матеріалу. При нагріві не виділяється дим, тому профлисти вважаються найбезпечнішими при виникненні пожежі. До інших переваг можна віднести:

  • вражаючі несучі здібності та достатню міцність, що забезпечує великий термін служби;

  • невелику вагу, завдяки чому досягається зручність в обробці і монтажі;

  • достатню жорсткість на відміну від гладких листів;

  • швидкий демонтаж без втрати профільованого настилу;

  • просте зберігання, при якому матеріал займає небагато місця;

  • підвищену стійкість до хімічно агресивних речовин;

  • відмінні декоративні властивості;

  • низьку вартість будматеріалу.

Працювати з профнастилом дуже легко. Листи можна свердлити, загинати, а також розрізати електровирубними ножицями або болгаркою. При монтажі матеріалу не потрібен зварювальний апарат. Кріплення листів здійснюється за допомогою саморізів або болтів.

Сфери використання


Профнастил придатний для зовнішнього облицювання фасадів, облаштування кровель, збірки огорож і різноманітних споруд. Хоча матеріал класифікується на покрівельний, стіновий і несучий, будівельники застосовують подібні вироби в найрізноманітніших цілях. З його допомогою можна зводити дахи, міжповерхові перекриття, паркани, модульні блок-контейнери, ангари, котельні, майстерні та багато іншого. Профнастил виглядає не гірше, ніж металевий сайдинг, тому користується великою популярністю.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии