А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Безпека за кермом: типи ременів та їх призначення


Безпека за кермом: типи ременів та їх призначення

Сайт компанії з виготовлення автозапчастин вирішив розповісти про типи ременів безпеки.

Ременями безпеки, на жаль, нехтують багато водіїв. Пристебнута людина має великі шанси відбутися несерйозними травмами навіть при аварії. На відміну від подушок безпеки, ремінь вважається пасивним елементом безпеки та існує вже понад сто років. За цей час вдалося зібратися досить інформації для того, щоб зробити висновок, що ремінь безпеки є вкрай ефективним засобом захисту водія і пасажирів авто.

Сьогодні такі ремені можуть мати саме різне призначення, так що варто поділитися з автолюбителями інформацією про те, які існують типи ременів.

Типи ременів безпеки


Як зрозуміло з вищеописаного, сьогодні зустрічається чотири типи ременя. Вони відрізняються кількістю точок, тобто місць кріплень, і формою. Сьогодні вибір у автолюбителя дуже великий, але починати потрібно з розуміння того, в чому ж криються особливості ременів безпеки різних типів.

  • Двоточкові ремені. Можна зустріти як в автобусах, так і в деяких легкових автомобілях, де вони встановлені на задніх сидіннях. Такі ремені не дуже зручні й безпечні, проте прості та не стискають людину.

  • Триточкові ремені. Зовні нагадують нахилену букву V. Саме вони входять в комплектацію переважної більшості автомобілів. Від двоточкових відрізняються кращою системою фіксацією: навколо пояса і по діагоналі від стегна пасажира/водія до його плеча. Досить безпечні, бо забезпечують рівномірний розподіл навантажень і не акцентуються на тих областях людського тіла, де є слабозахищені внутрішні органи.

  • Чотирьохточкові ремені. Компонування пари плечових ременів і одного поясного – це чотирьохточковий ремінь безпеки. Безпека ніяк не затьмарює незручностями, пов'язаними із зайвою фіксацією пасажира/водія. Ремінь дає можливість дотягнутися до бардачка. Чотирьохточкова конструкція ременя широко використовується в спортивних автомобілях.

  • П'ятиточкові ремені. Вибір автомобілістів, які роблять ставку не на зручність, а на підвищену безпеку. Являють собою систему з пари поясних, пари плечових і окремого вертикального ременя. Проте з таким захистом водієві складно навіть дотягнутися до бардачка. П'ятиточкові ремені також входять в комплектацію дитячих автомобільних крісел.

  • Шеститочкові ремені. Ті ж п'ятиточкові, але мають додатковий «міжноговий» ремінь. Гарантують найнадійнішу фіксацію водія і пасажирів, але обмежують рухи.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии