А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Типи складів для зберігання товарів та облаштування офісів


Типи складів для зберігання товарів та облаштування офісів
Фото: компанія Llentab


Сайт компанії з проєктування та монтажу будівель зі сталевих конструкцій https://www.llentab.ua/stalevi-budivli/ofisni-budivli/ вирішив розповісти про типи складів. В тому числі так, в яких можна спроєктувати офісні приміщення

Існує досить велика кількість класифікацій складів за такими ознаками, як:

  • Призначення.

  • Конструкція.

  • Розмір.

  • Комплектування.

  • Палетування.

  • Розташування.

Найбільш поширеною сьогодні є класифікація, що ділить склади на типи А, B, C, D. У даному випадку враховується цілий ряд різних параметрів, таких як:

  • Рівень розвиненості інфраструктури (якість під'їзних шляхів, можливості для маневрування вантажного автотранспорту, наявність гілок залізничного транспорту, якість інженерних комунікацій і т.п.).

  • Технічні характеристики складського приміщення.

  • Спектр сервісних послуг (відповідальне зберігання, можливість організації офісу, охорона території і будівлі і т.п.).

Клас А


Приміщення, які були побудовані спеціально для ведення складської діяльності. До складів цього класу пред'являються певні вимоги до матеріалів, з яких здійснювалося будівництво приміщення, до ширини прольотів, висоті стель і т.д. Внутрішній простір складського приміщення повинен бути адаптовані під конкретний вид товару, що зберігається.

В даному випадку обов'язковим пунктом є зручність для транспортування вантажів:

  • Наявність залізничної гілки для швидкого та ефективного транспортування.

  • Близькість до головних магістралей.

  • Сучасна система охорони і пожежогасіння в разі винекнення небезпеки.

  • Можливість організації офісу.

  • Якісні інженерні комунікації.

  • Автономна система водопостачання та електроенергії.

Як правило, в таких приміщеннях є можливість регулювання температури, вологості, освітленості всередині в залежності від виду товару, що зберігається. Надійні стелажні системи, якісна великовантажна техніка, різні сервісні складські послуги – відмінні риси сучасних складів класу А.

Клас В


До цього типу належать відносно нові приміщення або такі, які були недавно реконструйовані. Як правило, це багатоповерхові склади, до яких пред'являються вимоги по висоті стель, наявності автоматизованих воріт, пандуса для розвантаження великовантажного автотранспорту, вантажних ліфтів, а також сучасної системи пожежогасіння.

Найчастіше в даному типі приміщень можуть знадобитися додаткові вкладення в ефективну охоронну систему і для оснащення необхідними сучасними технологічними засобами. Передбачені й допоміжні приміщення або можливість для їх організації.

Клас С


Це приміщення, які спочатку не потрібно було використовувати для зберігання товарів або продуктів. Найчастіше це колишні цехи великих виробничих підприємств, різні ангари, автобази і т.п. До цієї ж категорії відносяться і складські приміщення, які були побудовані в минулому столітті.

Вони оснащені пандусами для розвантаження транспорту та наявністю системи центрального опалення, яке підтримує певну температуру. Тут можуть знадобитися додаткові витрати на створення системи охорони, обладнання додаткових воріт, створення місця для маневрування вантажного автотранспорту і т.п.

Клас D


Приміщення, які також спочатку не призначалися для зберігання. Це: неопалювані будівлі, гаражі, підвали і т.п. Тут можна зберігати товар, який не вимагає особливих умов та стійкий до впливу навколишнього середовища.

Прикладом такого товару слугує промислова сировина. Ці приміщення необов’язково модернізувати та адаптувати, оскільки витрати можуть перевищити вартість покупки нерухомості. Сервісні послуги, такі як охорона, відповідальне зберігання і подібні в складських приміщеннях класу D не надаються.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии