А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Основні правила вживання суші та ролів


Основні правила вживання суші та ролів

Суші і роли прийшли до нас з Японії. Для місцевих жителів прийом їжі поєднується зі спеціальним ритуалом, який має масу нюансів. Іноді навіть самі японці знаходяться в сумніві з потребою дотримання всіх з них. Наші люди теж не завжди замислюються про те як правильно їсти суші, адже не кожен встоїть перед спокусливим виглядом і запахом цієї страви. Ось основні рекомендації щодо правильного вживання цих ласощів, які привозить доставка суші у Києві.

Основні правила вживання суші та ролів


Заглиблюючись в японські традиції, варто відзначити, що гігієна там стоїть на першому місці. Тому і трапезу потрібно починати тільки після того, як руки ретельно вимиті з милом. Зазвичай, їх споживають, сидячі на підлозі, як і всі інші страви в Японії. До основних правил, що стосуються того, як правильно їсти суші, відносяться:<

  • Використання паличок. Вони призначені для загарбання з обох сторін. Одягати суші на палички, як на вилку, не прийнято. Ними не розмахують і не облизують, це буде виглядати нерозумно і негарно. Якщо у людини виникають проблеми з їх використанням, суші і роли можна брати руками.

  • Вживання соусу. Його прийнято першим давати гостям, як втім і всі інші частування. Наливають його в спеціальний посуд або одноразові контейнери. Занурюють в соус тією стороною, де є риба. Така схема допоможе зберегти смак приправи рису і надати кисло-солодкого відтінку страві. Варто зауважити, що японці наливають соус практично на дно мисочки. Це робиться не через те, що багато його їсти не можна, а тому, що так набагато зручніше. Роли з нори теж повністю не купають в такий заправці, а занурюють тільки з одного боку.

  • Спосіб їжі. Міні-роли їдять цілком. Великі ж можна розділити на кілька частин.

  • Частування імбиром. Він подається для того, щоб могти відчути всі додаткові смакові якості страви. Вживається окремо від суші або ролів для підвищення відчуттів і очищення смакових рецепторів. Маринований імбир можна їсти руками без використання паличок.

  • Не переборщіть з васабі. Він має гострий смак, здатний перехоплювати дихання. Найсмачніше від збільшення його кількості не стане, швидше навпаки.

Гарним тоном після смачного обіду або ужину блюдами японської кухні вважається замовлення зеленого чаю або саке. Перший напій вважається традиційним і подається практично з усіма стравами характерними для японського краю. Саке має спиртової частку і подається теплим.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии