А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Вибір чаю: вчимося читати упаковку


Вибір чаю: вчимося читати упаковку

Незважаючи на всі зусилля кави-індустрії: виробників, постачальників і самих «кавоманів», Україна впевнено залишається «чайної країною». Саме цей ароматний напій сьогодні є домінуючим, і ситуація не зміниться ще довго завдяки розширенню асортименту і новим сортам чаю в ньому. Щоб переконатися в цьому і відразу ж чай купити, досить просто подивитися каталог спеціалізованого інтернет-магазину TEA.UA.

Однак, широта вибору робить ще більш актуальним питання: як вибрати хороший якісний чай? Що стосується сорту і кольору напою - це справа особистого смаку, а тільки в уже згаданому TEA.UA можна придбати:

  • класичні чорний і зелений чай в декількох десятках найменувань кожен вид

  • їх варіації - від білого чаю до червоного

  • сорти пуер, каркаде, улун і інші добре зарекомендували себе серед шанувальників чаю

  • трав'яні чаї - фруктові, жасмин і інші

  • вітамінні та з різними добавками

А ось на що звертати увагу при виборі чаю з точки зору покупки саме якісного складу, а не незрозумілою суміші? Нюансів вибору багато, але навіть недосвідчений любитель-новачок може звернути увагу на такі нюанси:

  • Логотип країни, в якій зібрано і упакований чай. Для Індії - це складальниця чаю (хоча можуть бути і інші, але саме цей є «самим фірмовим»). Для Цейлону - сингальський лев, для чаю з Ассама - носоріг. Варто згадати ще один видатний сорт - чай Дарджилінг. Хоча він з Індії, але має власне брендування у вигляді індійки зі спеціальним чайним флешем: такий чай зібраний в передгір'ях Гімалаїв. Чи означає це, що чай без таких логотипів поганий і несправжній? - зовсім ні, просто він розфасований вже в країні де продається або по шляху до неї. Просто якщо вам стверджують, що чай саме з Індії або Шрі-Ланки, то це неточність

  • Упаковка. Вона повинна бути ідеально герметичною, тому що чай з пошкодженої пачки може втратити свої смакові і корисні властивості. Крім того, упаковка повинна мати кілька шарів - як мінімум, два: перший у вигляді картонної коробки, а другий з герметичною фольги або паперу. Оптимальним варіантом вважає фольга, а поліетилен взагалі не часто використовують для упаковки

  • Маркування. Її видів досить багато для перерахування в цьому невеликому огляді, але якщо ви вже визначилися з улюбленим сортом чаю, то запам'ятайте яка його стандартна маркування. Наприклад, якщо ви віддаєте перевагу преміальний чай з великим числом нераспустившихся нирок (тіпсів), то потрібно вибирати чай з маркуванням FTGFOP (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) або TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. А ось чай з маркуванням, що містить латинську букву « В »точно не підійде, так як означає слово« Broken »- нирки тут зрізані. В цілому ж, навіть найпростіший чай зобов'язаний мати маркування хоча б просто« P »(Pekoe) - це самий мінімум для якісної характеристики. В цілому ж, намагайтеся купувати хоча б OP (Orange Pekoe) - цей масовий і хороший вигляд чаю, доступний в більшості магазинів.

Як бачимо, з одного боку - вибір чаю не таке вже й проста справа. З іншого - навіть мінімальний знання, зведуть до мінімуму покупку неякісного сорти. А найголовніше - правильно вибрати місце покупки, де в асортименті тільки оригінальні сорти чаю.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии