А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Як вибрати мотоцикл: потужність, об'єм двигуна, швидкість


Як вибрати мотоцикл: потужність, об'єм двигуна, швидкість

Мотоцикл - практичний вид транспорту. Він значно маневренней і скоростней, ніж машина. При його виборі слід звернути увагу на кілька значущих характеристик. Тільки тоді можна купити мотоцикл, який підійде за всіма параметрами.

Потужність


Даний параметр може бути в межах 6-160 к.с. якщо транспорт потужний, він здатний рухатися з великою швидкістю по прямій або по крутій височині. Також потужність потрібна для швидкого набору обертів.

Для звичайних повсякденних поїздок потрібен показник 10-12 л. с. Якщо велике значення має час, то підійде мотоцикл 20-30 л. с. На далекі поїздки краще вибирати байк в 60-80 л. с.

Об'єм двигуна


Це інша значуща характеристика, від якої залежить швидкість розгону і тяга. Це обсяг циліндрів силового агрегату. Він становить 80-1800 см. кв. для різних випадків потрібен особливий мотоцикл:

  • Щоб спокійно пересуватися по місту, досить обсягу 80-125 см. кв.

  • Для подолання важких місць підійде мотоцикл в 150-250 см. кв.

  • Любителям енергійної їзди краще вибрати показник 320 см. кв.

Відповідний об'єм двигуна забезпечує комфортне і безпечне пересування. Саме тому для кожного випадку є підходящий варіант.

Тип двигуна


У мотоциклах можуть бути присутніми різні силові пристрої, які відрізняються видами:

  • У 2-тактних моторів звичайна будова. Вони потужні, тому підходять для різних поїздок. Ще такі мотори прості в ремонті.

  • З 4-тактними забезпечується стабільна рівна тяга. Ці мотори ідеальні для тривалих поїздок по шосе.

Відповідний тип двигуна забезпечує комфортну їзду. Ще є електродвигуни, які затребувані через безшумність і економічності. Ще вони екологічні. Такі мотоцикли їдуть приблизно 50 км, а потім потрібна підзарядка на кілька годин.

Швидкість


Ця характеристика може становити в межах 90-300 км / ч.її обов'язково слід враховувати під час розрахунку часу для поїздки за певним маршрутом.

У багатьох мотоциклах є малопотужні двигуни, які економлять паливо. Транспорт підходить для невеликих поїздок по місту. Їх максимальна швидкість дорівнює 90-100 км / год.

При частих виїздах на трасу підійде мотоцикл 130-180 км/ч.завдяки цьому можна пересуватися з комфортною швидкістю і виконувати швидкі обгони, якщо потрібно. Найшвидші мотоцикли їдуть до 260-300 км/год. Відповідна швидкість мотоцикла дозволяє їздити з комфортом. З огляду на представлені характеристики, можна вибрати зручний і практичний транспорт.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии