А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Атестація робочих місць за умовами праці на підприємстві


Таку процедуру як атестація з охорони праці робочих місць, згідно з нормами чинного законодавства, повинна проводитися на українських підприємствах не рідше, ніж раз в 5 років. Буває, що необхідність в даному заході виникає при зміні умов роботи і поза графіком.

Необхідність атестації


Метою атестації робочого місця є виявлення потенційно небезпечних для знаходиться на ньому працівника чинників. Не слід сприймати цей захід як суто бюрократичний. Нерідко своєчасне проходження атестації, наприклад, при нещодавно трапився на виробництві нещасний випадок, здатне зіграти позитивну роль у долі осіб, відповідальних за техніку безпеки, а також всього керівництва підприємства. Але навіть за відсутності подій, при перевірці контролюючими органами, при пред'явленні результатів вже проведеної атестації, приводів для причіпок і санкцій буде мінімум.

Проводити атестацію теоретично можна і самостійно, з великими витратами часу і нервової енергії. Але набагато розумніше звернутися хоча б за частиною такого роду роботи до допомоги спеціалізованої уповноваженої організації. Наприклад, до компанії, для якої подібна діяльність є профільною, а схема аутсорсингу сьогодні вже стала звичною при організації роботи будь-якого українського підприємства. Всю роботу виконає компанія, а замовнику залишиться тільки отримати на руки підсумкові документи по проведеній атестації. Причому сервіс гарантує, що виконана робота буде повністю відповідати вимогам сучасного законодавства в сфері охорони праці, з урахуванням специфіки діяльності проходить атестацію підприємства.

Етапи роботи


  • Формування атестаційної комісії.

  • Визначення переліку професій, за якими буде проводитись атестація.

  • Визначення небезпечних для працівників чинників на конкретних робочих місцях.

  • Виконання лабораторних замірів.

  • Складання підсумкової карти, яка описує умови праці та виготовлення фото робочого дня на яке атестується.

Специфіка процедури


Кожен з описаних вище етапів супроводжується оформленням певного пакету документів. Вимірювання проводяться силами спеціалізованої акредитованої для подібної роботи лабораторії. Всі питання, що залишилися можна врегулювати за контактними телефонами компанії.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии