А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Як правильно обирати тканину для штор: декілька корисних порад


Як правильно обирати тканину для штор: декілька корисних порад

Штори у будь-якому інтер'єрі – це кінцевий дизайнерський акцент. Тканини для штори необхідно підбирати з особливою прискіпливістю. Ключові параметри – колір, матеріал, розмір – мають важливе значення, проте не слід забувати й про деякі інші нюанси, про які далі йтиметься у статті. Варто зазначити, що інтернет-магазин «Ланіта» допоможе обрати штори зручно і вигідно за посиланням https://lanita-shtor.com.ua/ua/category/tkani-dlya-shtor/ в одному місці з додатковими консультаціями, зручною оплатою та швидкою доставкою.

Ключові параметри


Найголовнішими та найпершими критеріями вибору штор можуть бути:

  • кольорова гама;

  • матеріал;

  • розмір.

Як правильно обирати тканину для штор: декілька корисних порад

Це три кити, на яких тримається покупка нових фіранок. На них слід опиратися при виборі, а знання декількох нюансів, про які йтиметься далі, допоможе уникнути найпоширеніших помилок.

Вибір кольору найперше залежить від уподобань клієнта та дизайну кімнати. Тут слід пам’ятати декілька важливих нюансів:

  • колір штор не повинен зливатися із кольором стін: для яскравих кімнат слід обирати більш стримані штори, для світлих та мінімалістичних – вироби з яскравими кольоровими акцентами, які у гамі будуть гармоніювати з основним стилем;

  • у світлих кімнатах краще використовувати більш масивні й щільні штори, у темних навпаки – легкі й прозорі;

  • вертикальні та горизонтальні малюнки здатні впливати на загальну організацію простору, візуально розширюючи або звужуючи його.

Як правильно обирати тканину для штор: декілька корисних порад

Вибір матеріалу залежить від кімнати: штори в дитячу – це світлі та екологічні тканини, для спальні чи гостьової можна використовувати більш традиційні та масивні вироби. У дитячій найчастіше використовують льон, вовну і бавовну, гардини можна виготовити з вуалі або інших легких тканин. У якості обрамлення вікна інших кімнат можна розглядати такі матеріали як шовк, атлас, оксамит, сатин та інші. Варто пам'ятати, що у світлій кімнаті тканина шторна повинна виконувати сонцезахисну функцію. Тканина для тюлів обирається індивідуально. Тут важливо не переобтяжувати інтер'єр нагромадженням деталей, тканин і структур, тож до вибору матеріалу і стилю тюлі також варто підійти відповідально.

Розмір виробу залежить від декількох ключових параметрів:

  • ширина вікна;

  • висота стелі;

  • відстань від карниза до підлоги.

Якщо ви купуєте готові штори, то варто попередньо уважно все виміряти. Пам'ятайте, що для зручності штори повинні бути розташовані на відстані декількох сантиметрів від підлоги, а їх оптимальна ширина розраховується додаванням десяти й більше сантиметрів до основної ширини вікна. Якщо ж ви звернулися до майстра з пошиття, то вам варто просто розказати йому про своє кінцеве бачення інтер'єру і назвати параметри вікна і висоту стелі – усе інше він зробить за вас.

Додаткові поради


Як правильно обирати тканину для штор: декілька корисних порад

Існує і декілька додаткових порад аби ваші штори були підібрані ідеально та гармоніювали із загальним дизайном кімнати

  • для дитячої обирайте тканину, яку легко прати і яка із часом не втратить свою яскравість;

  • насичені інтер'єри не переобтяжуйте яскравими малюнками чи деталями;

  • не женіться за модою, обирайте ті тканини, які із часом не втратять своєї актуальності;

  • колір штор не повинен бути занадто яскравим чи агресивним, адже доведено, що від яскравих кольорів в інтер'єрі людина більше втомлюється.

Вибір правильної тканини для штор – справа не однієї години. Якщо підійти до цієї справи відповідально і врахувати усі необхідні аспекти – то нова покупка буде приносити задоволення ще багато років.



0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии