А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Чому суші обов'язково подають з васабі та імбиром?


Здається, в Україні не залишилось жодної людини, яка хоча б не чула про японську кухню та головні її страви — суші та роли. Ці страви мають тисячолітню історію, але ще ніколи не користувались таким попитом як сьогодні. Уся справа у вдалому поєднанні декількох компонентів: користі та смаку, а також подачі та мінімалізму. Завдяки такому набору суші та роли без проблем полонили серця та шлунки мільйонів людей по всій земній кулі.

Сьогодні вже нікого не здивуєш, замовивши великий суші сет, але так було не завжди. Ще кілька десятиліть тому про японську кухню знало не так багато людей і ще менше було тих, хто її хоча б раз у своєму житті пробував. Але цей час пройшов і пройшов досить швидко, тому сьогодні замовити суші — справа декількох хвилин або навіть пари кліків у телефоні. Разом з цим, усі ми звикли до того, що суші та роли неодмінно подаються разом з васабі та імбиром, але чи замислювались ви над тим — чому саме з ними? Невже неможливо без них? Команда KAIFUI SUSHI Рівне дає відповіді на ці та інші питання, а також розповідає про основні традиції японської кухні.

Історичні витоки


Суші виникли досить давно, ще за часів, коли не існувало ні холодильних камер, ні жодного іншого способу подовжити строк придатності продуктів. Тому у людей, що застали суші одразу ж після їх появи не було жодного іншого виходу, як викручуватись з цієї ситуації. Після десятиліть невдалих спроб, один японець помітив, що якщо їсти суші разом з японським хріном — це мінімізує небажані наслідки від цієї страви. Так було відкрито васабі, точніше його антисептичні властивості. Саме завдяки йому японці без побоювань вживали рибу сирою, знаючи, що благородний васабі вбереже їх від будь-яких небажаних наслідків.

Сьогодні ж, до суші та ролів додають васабі більше за звичкою, ніж за необхідності. Оскільки холодильні та морозильні камери вже давно роблять свою справу добре, а допомагає їм в цьому технологія шокової заморозки. Віднині немає жодної функціональної особливості у використанні васабі, але японці не були б японцями, якби не цінували багатовікові традиції більше, ніж будь-який інший народ.

А що з імбиром?


Багато хто вважає, що імбир та васабі допомагають розкрити справжній смак будь-якої страви, але це не зовсім так, а навіть навпаки. Японці вважають, що якщо додати до страви багато васабі, то смак такої страви вважатиметься назавжди зіпсованим. Тому якщо ви вирішили замовити суші та провести вечір за автентичними японськими традиціями — радимо не перебільшувати з васабі та соєвим соусом, оскільки японці понад усе цінують натуральний смак страви.

Якщо соєвий соус та васабі — приправи на японському столі, то імбир немає до цього жодного відношення. Усе через те, що коли ви замовляєте декілька страв або суші сет на велику компанію, смаки різних ролів можуть змішатись поміж собою. Саме для таких випадків і додають імбир, оскільки той прекрасно очищає смакові рецептори та дає змогу повноцінно насолодитись справжнім смаком кожного окремого ролу. Тому якщо ви зібрались великою компанією або просто замовили декілька різних страв, імбир — незамінний на вашому столі.

Більш того, якщо ви будете в японському ресторані і місцеві японці побачать, що ви вживаєте імбир одночасно з суші та ролами — не дивуйтесь, якщо на вас подивляться косо. Імбир вживають виключно між ролами і ні в якому не роблять це одночасно. І подібне дуже часто зустрічається у національній кухні японців, адже японська кухня — це не лише смачно та корисно, а ще й дуже автентично. Тут неможливо просто сісти і з’їсти страву, оскільки перед цим потрібно виконати не один ритуал, але будьте певні, виконавши їх усі — ви не лише смачно проведете час, а ще й побуваєте на хвилинку у справжній Японії разом з її звичаями та ритуалами.



KAIFUI SUSHI — смачно, швидко та зручно кожен день!

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии