А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Парні вишиванки: модне та стильне повернення до традицій


Парні вишиванки: модне та стильне повернення до традицій

Вишиванка переживає справжній ренесанс у себе на батьківщині в України. Повернувшись у широкий побут наприкінці 80-х і на початку 90-х років, цей національний одяг набув вибухової популярності з початком бойових дій вісім років тому як символ патріотизму.

Проте, справжній модний успіх, це те, що вишиванка повернулася і до найінтимнішої частини нашого життя - до сімейної. Найкращий вияв тому – парні вишиванки для весілля або просто для виходів у світ всією сім'єю. Сприяє цьому і широкий вибір таких нарядів у каталозі https://vzhe-vzhe.com/param-sim-apos-yam/ на будь-який святковий привід або просто повсякденне носіння.

Що таке парні вишиванки?


Як зрозуміло з назви – це пара вишиванок, пошитих в одному стилі. Вони мають однакові візерунки вишивки, а відрізняються лише розміром та фасоном: жіночим та чоловічим. Візерунок може бути на абсолютно різні мотиви, наприклад:

  • Найпопулярніші – це народні візерунки. Можуть обиратись просто на смак носіїв вишиванки, а можуть відповідати традиційному орнаменту конкретного регіону України

  • Різноманітні геометричні фігури, складені в єдиний малюнок

  • Візерунки квіткового типу

Повторимося - вишиті візерунки можуть бути найрізноманітнішими (у рамках розумного). Проте домінують і залишаються найпопулярнішими саме народні мотиви.

Для кого шиються парні вишиванки?


В основному такі вбрання використовуються в таких комбінаціях:

  • Для закоханих пар та молодят. Однією з добрих традицій, що повернулися нам із народної історії, стало носіння парних вишиванок закоханими та молодятами. Часто їх одягають при подачі заяви до РАГСу, а іноді навіть спеціально шиють їх у весільному варіанті для нареченого та нареченої. Дуже доречно одягнути їх на вінчання у церкві. Звісно, їх можна носити і без жодного приводу - просто щоб підкреслити свої стосунки

  • Для сімей із дітьми. Такі вишиванки вже не парні, а залежно від чисельності дітей. Сорочки шиються на всю сім'ю, включаючи найменших. Таке сімейне вбрання виглядає дуже зворушливо

Парні вишиванки можуть купуватись не тільки для себе, але й на подарунок – справді приємний сюрприз. А ще оригінальний та стильний. Головне – знати модні уподобання тих, кому робиться подарунок та їх розміри.

Різноманітність парних вишиванок


Такі вишиванки це не обов'язково сорочки. Якщо для чоловіка цього цілком достатньо, то для наших модниць доступні різні варіанти – сарафани, блузки або жакети, які орнаментом поєднуються з вишиванкою чоловіка-партнера.

Втім, чоловіки теж можуть підібрати стильний костюм, не гірше ніж у дружини. Так само як і діти. Варто згадати і про те, що вишиванки будь-якого фасону дуже добре поєднуються майже з усіма іншими аксесуарами гардеробу – навіть під суворий діловий костюм у святкові дати можна одягати вишиванку.

Як бачимо, парні вишиванки – це модний тренд, що базується на глибоких народних традиціях, підкріплених сучасним сплеском патріотичних настроїв. І популярним він буде майже завжди.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии