А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Вітамін Е: чому та скільки потрібно під час вагітності?


Вітамін Е: чому та скільки потрібно під час вагітності?

Вітамін Е допомагає вашому організму створювати та підтримувати червоні кров’яні клітини, здорову шкіру та очі, а також зміцнює вашу природну імунну систему. Найкраще включати здорову дозу вітаміну Е у свій раціон вагітності , вживаючи правильні продукти, а не приймаючи добавки.

Однак, дуже часто природний вітамін Е при вагітності * буває недостатнім для організму жінки і в цьому випадку лікарі прописують синтетичні препарати. Найкращий вибір таких препаратів представлений в аптеці Елевіт.

Дізнайтеся більше про важливість вітаміну Е під час вагітності, скільки вам потрібно і чому джерела їжі є найкращим способом отримати рекомендовану добову норму.

Чому вітамін Е так важливий під час вагітності?


Вітамін Е є жиророзчинним вітаміном, який міститься в багатьох продуктах харчування, таких як оливкова олія та броколі. Завдяки антиоксидантним властивостям, основні функції вітаміну Е:

  1. захист клітинних мембран від пошкодження

  2. здорове споживання вітаміну Е сприяє структурі клітин у всьому вашому тілі.

Вітамін Е також сприяє здоров’ю шкіри та очей, а також зміцнює вашу імунну систему.

Наукові дослідження показали, що достатнє споживання вітаміну Е під час вагітності знижує ймовірність розвитку астми та респіраторних проблем у вашої дитини пізніше в житті.

Скільки вітаміну Е вам потрібно під час вагітності?


Незважаючи на те, що він є необхідною поживною речовиною для вашого здоров’я та росту вашої дитини, важливо дотримуватися здорового споживання вітаміну Е під час вагітності – це означає, що не занадто багато і не надто мало.

Рекомендована щоденна норма споживання вітаміну Е під час вагітності становить 3 мг, що можна легко досягти за допомогою здорової, добре збалансованої дієти.

80 г сирої брокколі містить 1,4 мг вітаміну Е
Одна жменя волоських горіхів містить 1,9 мг вітаміну Е


Деякі добавки , такі як мультивітаміни, можуть містити високі дози вітаміну Е, тому, щоб уникнути надлишку, переконайтеся, що будь-які добавки, які ви приймаєте, безпечні для вагітності та містять не більше 3 мг вітаміну на добову дозу.

Не турбуйтеся про отримання занадто великої кількості вітаміну Е з їжею – важко отримати вітамін Е у великих дозах лише з дієти.

Варто також пам’ятати, що, оскільки вітамін Е є жиророзчинним вітаміном, ваше тіло може накопичувати його запаси в печінці, готові, коли вам це потрібно.

Які продукти містять вітамін Е?


Оливкова олія та інші рослинні олії, такі як соняшникова та рапсова олія, особливо багаті вітаміном E 1 . Але є багато інших продуктів, які є хорошими джерелами.

Вітамін Е: чому та скільки потрібно під час вагітності?

Навіть звичайне варене куряче яйце містить 1.11 міліграм вітаміну Е. Проте, як зазначалося вище – нерідко жінка потребує додаткових прийомів вітаміну через аптечні препарати.

*За даним посиланням ви перейдете на вебсайт www.elevit.com.ua, де, зокрема, міститься реклама лікарського засобу Елевіт. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии