А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Пульт для кондиціонера: особливості та різновиди


Практично в усіх сучасних квартирах та будинках встановлені кондиціонери. Вони дозволяють охолоджувати повітря, коли спекотно, та нагрівати його, коли прохолодно. Їх використовують як у побуті, так і в різних офісних приміщеннях, в магазинах, готелях, приймальнях та ін. Управління агрегатом здійснюється через пульт дистанційного керування. Але іноді трапляються такі ситуації, коли ПДК може загубитися, зноситися чи зламатися. Без нього не можна повноцінно користуватися приладом. Як бути у таких випадках?

Є два варіанти. Перший — звернутися до офіційного сервісного центру. Він може продавати складники для кондиціонерів, у тому числі ПДК. Але цей варіант не назвеш оптимальним. По-перше, у офіціалів дуже високі ціни. По-друге, вам доведеться довго чекати на постачання — вони працюють вкрай повільно. По-третє, пристрій може просто не опинитися в наявності. Тому оптимальний варіант — звернутися до спеціалізованого магазину, який продає пульти для кондиціонерів. Розглянемо, що треба знати перед покупкою.

Пульт для кондиціонера: особливості та різновиди

Загальні відомості


Пульти передають інфрачервоний сигнал різної частоти, який зчитується кондиціонером, після чого той виконує необхідні команди. При цьому якогось єдиного стандарту передачі сигналів не існує. Тобто не можна просто взяти будь-який пульт від кондиціонера та користуватися ним вдома. Частоти та кнопки, до яких вони прив'язані, мають збігатися.

Таким чином у вас буде два варіанти:

  1. Купити оригінальний ПДК. Він повністю аналогічний тому, який входить до комплекту постачання кондиціонера. Це найпростіший варіант — вам не потрібно буде нічого налаштовувати чи читати. Але не на всі моделі можна знайти оригінальний пульт. Кондиціонер може бути знятий з виробництва, завезений з Європи (там інші стандарти) та ін.

  2. Придбати універсальний пристрій. Цей варіант більш практичний та відкриває перед користувачем більше можливостей. Універсальні пульти підходять для широкого переліку моделей. Вони видають сигнал різної частоти, який можна підлаштовувати під наявне обладнання.

Універсальні пульти також поділяються на дві категорії: програмовані та ті, що треба самостійно навчити (задати потрібні параметри). Перші використовуються досить рідко через складність налаштування для пересічного користувача. Другі практичніші. Навчання полягає в тому, що їх перемикають у потрібний режим, після чого направляють старий пульт та затискають потрібну клавішу. Пристрій зчитує параметри хвилі та запам'ятовує їх, після чого може створювати такі самі. Так можна запрограмувати будь-які кнопки.

Пульт для кондиціонера: особливості та різновиди

Як правильно вибрати


При підборі пульта потрібно знати, яка саме у вас модель кондиціонера. Тобто не тільки назва, а і його цифровий код (наприклад, MIDEA R51M/E або SAMSUNG ARH-1362). Знайти його можна на передній панелі пристрою, старому пульті, в гарантійних документах тощо.
Після цього вам варто звернутися до спеціалізованого магазину, який продає ПДК. Їх досить багато, але найкращим, на наш погляд, є pulti.ua. В ньому працюють дійсно кваліфіковані менеджери, які допоможуть вам вибрати саме ту модель, яка вам потрібна. Також вони дадуть відповідь на всі наявні питання та розкажуть, як швидко зробити налаштування обладнання.

При виборі враховуйте не лише назву моделі, а й інші параметри. Зокрема:

  1. Ергономічність. ПДК має зручно лежати в руці. Чим він комфортніший, тим приємніше ним користуватися.

  2. Наявність додаткового екрана для виведення інформації. Це практична річ, яка допомагає налаштувати необхідні параметри.

  3. Ціну. Рекомендуємо вам купувати не самі дешеві пульти, оскільки вони швидко виходять з ладу. Краще трохи доплатити, але придбати якісну річ.

Також обов'язково враховуйте функції. Для кожної дії на ПДК має бути окрема кнопка.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии