Шампіньйони на грилі: як розкрити всю вишуканість смаку
Печериці – дуже недооцінений продукт. Багато хто вважає ці гриби несмачним і це абсолютно неправильно. По-перше, якщо їх правильно підсмажити, витопивши всю зайву рідину та карамелізувавши, то з'являється витончений грибний смак. А по-друге, печериці можна замаринувати, надавши різноманітних смаків. Причому без якихось дивовижних інгредієнтів. Наприклад, у більшості супермаркетів можна купити майонез Торчин® “Домашній” та гірчиця Торчин® “Діжонська”, які додадуть грибам пікантний присмак. А вже готову страву можна подати з кетчуп Торчин® “До шашлику”. І можна не сумніватися - ці абсолютно доступні інгридієнти зроблять страву незабутньою для ваших гостей.
І ще одна хитрість, яка допоможе вам розкрити справжню красу цих грибів – це шампіньйони на грилі. Саме такий спосіб надасть грибам чарівного аромату серпанку. Варто зауважити, що печериці на грилі сильно відрізняються від смажених на сковороді, причому на краще: вони зберігають форму, текстуру і природний смак. А якщо ви ще й замаринуєте гриби, як ми радимо, то їхній аромат підкорить навіть найвпевненіших м'ясоїдів.
Шампіньйони на грилі
Печериці, приготовлені на грилі, мають зовсім новий незвичний смак. Засмажена скоринка, з одного боку, і дуже соковита пряна м'якоть з іншого. Це може бути просто гарнір до шашликів, а може бути відмінна закуска.
Для приготування потрібно:
● 12-14 великих печериць
● 2-3 ст. л. оливкової олії
● 2 зубчики часнику
● морська сіль
● свіжомелений чорний перець
● сушений розмарин на кінчику ножа
Етапи приготування:
● Підготуйте інгредієнти маринаду для шампіньйонів. Зубчики часнику очистіть та розріжте на половинки. Помістіть у невелику миску або спеціальну ступку.
● Додайте до часнику щіпку морської солі та сушений розмарин. Розітріть маточкою або товкачем до консистенції пюре. Влийте оливкову олію та перемішайте. Трохи посоліть і поперчіть до смаку.
● Печериці протріть вологою серветкою, за потреби почистити. Відокремте ніжки (вони не знадобляться, використовуйте їх для інших страв). Перекладіть капелюшки у велику миску.
●Полийте капелюшки печериць часниковим маринадом, прикрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Потім викладіть гриби опуклою стороною на нагрітий гриль і готуйте 6-8 хвилин.
Корисна порада: якщо ви хочете приготувати на грилі повноцінне вегетаріанське меню, додайте до печериць солодкий перець, міцні (але стиглі) помідори, цукіні та баклажани.
До речі: перед подачею на стіл печериці на грилі можна посипати рубаною зеленню та/або тертим сиром, якщо, звичайно, останнє не суперечить вашим харчовим «переконанням».
Шампіньйони на мангалі
Порадуйте себе, друзів та близьких печерицями на мангалі. Адже ця ароматна гостро-солодка закуска відмінно вгамує голод, поки готується шашлик або інша основна страва.
Для приготування потрібно:
● 500 г шампіньйонів
● 100 мл соєвого соусу
● 3-4 зубчики часнику
● 1 пучок зелені
● 1 ст. л. меду
Етапи приготування:
● Печериці помийте, складіть у чашку. Посолити, поперчити, додати соєвий соус, змішаний з медом (мед за смаком)
● Додати нарізану зелень та часник (3-4 зуб.). Залиште маринуватися, краще на ніч, але якщо немає часу, то не менш як на 2 години.
● Потім насадіть шампіньйони на шампур, змастіть олією.
● Смажте над гарячим вугіллям як шашлики-до рум'яності. У процесі смаження поливайте маринадом. Смачного!
Господині на замітку: для того, щоб зробити печериці на мангалі ще апетитнішими, подайте до них запечений на вугіллі часник. Після теплової обробки він втратить свою пекучість, але не аромат та смак.
До речі: якщо плануєте запікати на мангалі тільки капелюшки, то ніжки печериць не викидайте. Їх можна заморозити, а потім додавати в суп або багато інших страв.
Вернуться назад