А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Підкувати «залізного коня»: вибір інструментів для авторемонту


Підкувати «залізного коня»: вибір інструментів для авторемонту

Мати власні інструменти для проведення ремонту автомобіля важливо кожному водієві. Від правильного вибору інструментів залежить не тільки ефективність і швидкість ремонтних робіт. Іноді відсутність потрібного ключа, викрутки, або воротка здатне звести нанівець саму можливість проведення ремонту. Тому поговоримо про набори інструментів для авто.

Вони можуть бути розділені на набори для професіоналів і для ремонту початкового рівня. Професійні набори включають в себе більше елементів, а ціна їх може бути в рази вищою. При виборі набору для авторемонту потрібно також мати на увазі, яким конкретно цілям він буде служити. Адже ремонт продукції радянського автопрому потребуватиме одних інструментів, обслуговування іномарки - інших, а для роботи з вантажівкою знадобитися особливий набір інструментів.

Які інструменти входять до складу набору для авторемонту? Там повинні бути кілька видів комбінованих ключів, пасатижі, воротки, головки, тріскачки, викрутки, шарніри карданного типу і ряд інших інструментів. Іноді кількість інструментів в кейсі доходить до декількох сотень. Але розмаїття елементів нерівнозначне успішному вибору. При купівлі набору в першу чергу варто звернути увагу не на кількість долучених до нього елементів, а на країну-виробника. На жаль, китайські набори перенасичили ринок, оскільки мають більш привабливу ціну. Для створення привабливості свого товару китайці втискують в набори велику кількість інструментів, але якість металу, з якого вони виготовлені, не витримує серйозних випробувань реальною справою. Приблизно те саме можна сказати і про інші інструментах з південно-східної Азії.

Кращими наборами для авторемонту можна вважати німецькі, або голландські, такі як Hazet, Vigor, Ombra, Stenley. Їх якість визначається в першу чергу складом металу, з якого вони виготовлені. Для надійних інструментів застосовується сталь з хром-ванадієвої сплавом, що має підвищену зносостійкістю і міцність. Менше розповсюджені набори інструментів з хром-молібденової сталі. Цей сплав також забезпечує надійний захист від корозії і міцність, але до того ж має низький рівень в'язкості. Такий інструмент застосовується в основному для окремих видів робіт і коштує помітно дорожче.

Не варто також забувати про допоміжні інструменти, які не входять у традиційні набори. Це спецінструменту для ремонту електрики, набори напилків і надфілів, ножиці по металу і ножівки, лещата, монтировки, прилади діагностики. Все це повинно бути в гаражі, або в майстерні завбачливого автовласника.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии