А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Близько 20% українців розчарувалися в своєму виборі

'БлизькоНайбільш розчарувалися в Партії регіонів

Майже 20% українців не хочуть голосувати за ту політичну партію, голос якій вони віддали в жовтні 2012-го року на виборах до Верховної Ради.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Агентством Стратегічних Досліджень.

Опитування проводилося з 21 січня по 1 лютого 2013 року.


Респондентам було задано два питання: «Які політичні партії Ви підтримали б, якби вибори до Верховної Ради відбулися сьогодні?» та «Яку партію Ви підтримали на виборах-2012 і чи підтримали б її сьогодні?»

За результатами першого питання, найбільшу підтримку мала б Партія регіонів – за неї б проголосувало 22,5% опитаних.

Далі – ОО «Батьківщина», яка дуже ненабагато відстала від ПР, її б підтримали 21%.

А от на третє місце вирвалася ВО «Свобода», за яку готові проголосувати 12,4%.

УДАР отримав – 12,1%.

Комуністи мають підтримку на рівні 10,8%.

Решта партій не набрали і 1%. Натомість кількість тих, що не визначилися, сягає 15,5%.

Серед тих, хто підтримав на минулорічних виборах Партію регіонів, 67% готові і зараз за неї голосувати. У Батьківщини такий показник - 73%, в УДАРу – 79%, а у Свободи і комуністів електорат є найвідданішим – 94,5% та 87% відповідно.

Таким чином виходить, що середня кількість розчарованих в своєму минулорічному виборів сягає 19,9%.

«Феномен росту підтримки ВО «Свобода» пояснюється тим, що ця сила постійно на слуху, вона принципово тримає свою позицію, найбільш послідовно намагається її демонструвати, в тому числі і в парламентських «баталіях», в її лавах немає «тушок», - пояснює результати опитування директор АСД Дмитро Панько.

«Найбільше розчарування спостерігається в лавах тих, хто голосував за регіони, і це не дивно, адже вибори пройшли, всі подачки роздали, а реального покращення добробуту населення не спостерігається. Втім, падає довіра і до Обєднаної опозиції «Батьківщина», і до УДАРу. Причини – скандал з Табаловими в одних та певна післявиборча інертність в інших. Що саме цікаве, підтримка УДАРу по Києву рекордно впала, тут партія Кличка майже зрівнялася за показниками з ВО «Свобода» - 17% проти 16% у ВОС, хоча на виборах по Києву УДАР мав більше за партію Тягнибока майже на 8 відсотків».

Опитування проводилося по обласних та районних центрах 24 областей України, Автономної Республіки Крим, в містах Києві та Севастополі. Загальна кількість опитаних склала 2000 осіб, опитування проводилося методом анкетування за вибіркою за основними соціально-демографічними показниками. Статистична похибка становить не більше 3%.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии