А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Вірус папіломи людини: наслідки та лікування


папіломи

Вірус папіломи людини є одним з вірусів, відповідальних за розвиток пухлин. Не у всіх людей розвивається рак. Однак люди, які переносять цей вірус, можуть заразити інших. Які симптоми ВПЛ? Який засіб від папілом слід застосувати?

Вірус папіломи людини - симптоми


Вірус папіломи людини переважно передається при статевих контактах, а також при безпосередньому контакті зі шкірою господаря. Існує близько 100 різновидів цього вірусу. Деякі з них викликають папіломи гортані, генітальні бородавки та ураження шийки матки, і їх відносять до вірусів низького ризику.

Усі різновиди вірусу папіломи людини, які не проявляються утворенням характерних бородавок, є різновидом ризику вірусу. Це означає, що клітинні зміни відбуваються в шкірі та можуть призвести до:

  • раку шийки матки;

  • передракових уражень статевих органів;

  • раку ротової порожнини;

  • раку стравоходу та гортані.

Найпоширенішими симптомами вірусу є характерні бородавки — генітальні папіломи. Вони з’являються на мошонці, задньому проході, піхві, пенісі. Інтимне оточення бородавок плоске, кругле і має колір шкіри. Найчастіше зміни безболісні та м’які. Вірус папіломи людини також може спричинити зміни в горлі, наприклад після орального статевого акту з інфікованою людиною.

ВПЛ - лікування


Лікування папіломи людини починається з видалення вогнищ, щоб вони не поширилися на інші частини тіла. Бородавки можна видалити лазером, випалом або заморожуванням. Однак вірус папіломи залишається в організмі, і ураження можуть з’явитися знову. Тому, коли з’являються симптоми папіломи людини, слід контролювати організм і реагувати на будь-які тривожні зміни. Жінкам, у яких діагностовано вірус папіломи людини, слід регулярно проходити обстеження, щоб виключити розвиток раку шийки матки.

Вірус папіломи людини - профілактика


Щоб запобігти зараженню та передачі вірусу папіломи людини, під час статевого акту слід використовувати презервативи, а в ідеалі кількість статевих партнерів повинна бути обмежена. Це дозволить уникнути ризику зараження вірусом папіломи людини. Якщо такий вид профілактики неможливий, варто регулярно проходити огляди. Вони дозволять рано виявити інфекцію та розпочати відповідне лікування.

лікування папіломи

Рак шийки матки та тканини на шийці матки, відомі як «передраковий стан», можна ідентифікувати та лікувати на ранніх термінах за допомогою скринінгу на рак шийки матки. Такі тести проводяться у жінок відповідно до медичних рекомендацій. Інші ракові захворювання, пов’язані з ВПЛ, також легше лікувати, якщо діагностувати їх на ранніх термінах, але для них не існує спеціальних скринінгових програм.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии