А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Обмін досвідом: Дніпродзерджинська міська організація ХДС


Архів 2004 р.

'ОбмінВід редакції: С цього номеру газети ми відкриваємо нову постійну рубрику „Обмін досвідом”. Ії мета – не просто інформування про ту чи іншу подію у житті партійних осередків, а розповідь про загальну систему організації роботи партіних осередків, яким чином здобувається авторитет та ефективно поширюються ідеї християнської демократії у регіоні.

Ми починаємо цю рубрику з розповіді про один з найефективнійших та дінамично розвивающихся осередків ХДС - Дніпродзерджинську міську організацію, яку очолює молодий та енергіїний лідер – депутат міської ради голова виконкому Дніпропетровської обласної організації ХДС Олександр Черненко

Історія організації

Історія створення Дніпродзержинської організації ХДС починається зі створення у місті в 1997 році осередку ХДПУ. Саме тоді Черненко Олександр Валентинович був обраний головою ради організації. І вже в наступному році пройшли горно серйозних виборів мера міста.

Програли, але придбаний досвід був колосальним. Відразу ж після виборів переконалися в небажанні керівництва ХДПУ розвивати будівництво партії. Було прийняте рішення про створення нової партії але обов'язково християнської. Отже ми з активом ХДПУ створили міську організацію ВОХ. Організація стала відома в місті. В 2002 році ВОХ бере участь у виборах і голова дніпродзержинської організації стає депутатом міської ради.

І в цей час відбулося те що вже багато років чекають усі християнські демократи. А саме - ХДС узяв курс на об`єднання політичних партій християнського напрямку. І ми взяли активну участь у цьому процесі. Ми впевнені коли люди об`єднаються це велика подія, а коли збираються Християни то сам Бог з ними і вони стають не переможними. Так і створилася міська організація ХДС, а потім і обласна Дніпропетровська.

На 1 травня міська організація налічує 120 чоловік до кінця року плануємо довести чисельність до 500 членів.
Велику допомогу у ведені ідеологічної роботи надає газета “Християнський демократ”. Саме з її сторінок отримуємо інформацію про роботу інших партійних структур та в цілому правдиву стислу і дуже важливу політичну інформацію.

Наш офіс розташований в приміщенні яке орендує кредитна спілка “Християнська фортеця”. Ця організація була заснована членами ХДС, які її очолюють. Головою правління є Черненко Олександр, а в керівний склад входять голова дніпровської районної організації ХДС Плиско В`ячеслав Васильович та голова заводської районної організації ХДС Гаман Олександр Васильович.

Співпраця з церквами

Дуже необхідно виробити чіткі правила співпраці між партією та церквами.

Ми намагаємося допомогти у вирішенні багатьох питань які виникають у стосунках між церквою та владою. До нас може звернутися будь яка християнська організація офіційно зареєстрована в місті і ми будемо намагатись допомагати не залежно від того є члени церкви членами партії чи ні. Ми просимо релігійні організації дати нашим партійним лідерам звертатися, розмовляти, поздоровляти, вітати і таке інше членів церкви на їх зібраннях. Церква тільки збирає своїх членів і дає нам трохи часу для спілкування. А як ми загітуємо віруючих залежить від нас. Без участі членів церкви розбудова християнської партії неможлива. А ми повинні як умога рідше висловлюватися про міжконфесійні відношення. Якщо більш ніж за 2000 років ніхто не зміг з`єднати християн не варто іншим активно в цьому напрямку працювати але ціль об`єднавча повинна бути і сподіваюсь за допомогою Бога об`єднання в одну християнську церкву таки відбудеться. Де і коли знає тільки Бог. Такі спів-відношення будуємо в Дніпродзержинську ми з церквами які є в нашому місті. Членами партії стають члени церков різних конфесій.

Кадрова робота

Приймаємо у партію кожного хто згоден з уставом програмою. Розробляємо спеціальні заяви з поміткою „кандидат у члени партії”, потім ці анкети обробляються головами районних осередків і до кожного особисто звертаються розмовляючи про дійсний вступ до партії зі сплатою членських внесків.

З цих людей формується основний склад. Потім формуємо лідерський состав. В основному з тих хто залучив до лав партії більш ніж 10 осіб. Такий голова обирається керівником первинної організації він повинен бути більш менш активним та відповідати моральним якостям християнина, а саме:

• бажано віруючий чи член церкви
• бажано мати родину
• без будь яких судимостей

Членські внески

Що до членських внесків. Почали збирати перші внески і як і очікували люди не заперечують проти членських внесків і багато членів здають на пів року зразу. Без налагодженої системи збирання членських внесків ми не збудемо великої сильної організації.
1 гривня (обов`язковий членський внесок) сплачується членом задля допомоги партії. Як маленький вклад у своє майбутнє пов`язане з цим містом, та країно.

Внесок підприємцям якщо людина зацікавлення у розвитку свого діла і розраховує на допомогу партії яка використовує важелі впливу на владу за допомогою депутатів і інших впливових партійних партнерів. Підприємець сплачує 1 % від того прибутку, який отримав завдяки допомозі партії.

Ми не перевіряємо його дохід, але якщо з`ясується що член партії сказав не правду чим порушив християнську заповідь ми припиняємо співпрацю навіть до виключення з членів ХДС. Внесок благодійний каже сам за себе але витрачається тільки на благодійну діяльність.

Суспільна робота

Тільки слів, акцій, лозунгів замало треба показувати життя християнина демократа і воно повинно буди гідним назви християнське. Дуже бажано щоб лідери нашої організації очолювали як умога більше громадських організацій у місті і саме тому голову заводської районної організації ми запропонували меру міста узгодити на посту голови Червоного Хреста. Таким чином один із наших членів Гаман Олександр Васильович очолив Червоний Хрест який в цьому році отримав з бюджету перші дванадцять тисяч на заходи.

Голова дніпровської організації Плиско В`ячеслав Васильович очолив будинковий комітет. Ще один член партії очолює організацію по реабілітації наркозалежних.

Сам лідер партійної організації Черненко Олександр є депутатом міської ради, головою правління КС “Християнська Фортеця”, заступник голови будинкового комітету мікрорайону, заступник голови агропромислового комплексу “Червоного Хреста”. Зараз він активно працює над створенням молодіжної організації ХДС та відкриттям Дніпропетровського обласного відділення міжнародного благодійного фонду та іде процес створення організацій християн – підприємців. Багато часу займає депутатська діяльність. Для підкріплення авторитету партії допомагає людям як депутат не залежно в якому виборчому окрузі вони мешкають. Так в квітні ми проводили благоустрій району в якій входить три депутатських округа (приблизно 7,5 тисяч чоловік) та від імені партії звертаюсь до влади з пропозицією розбудови зони християнського відпочинку.

Плануємо створити мистецькій благодійний фонд та фонд допомоги дітям сиротам. Ще дуже багато чого треба зробити але починати треба з малого і тоді велике прикладеться.

Прес-служба ДМО ХДС

Російськомовна версія статті: Російськомовна версія статті: Обмен опытом: Днепродзержинская городская организация ХДС

Архів 2004 року
газета "Християнський Демократ"

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии