А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Лідер столічної організації ХДПУ вважає непрофесійною людину Черновецького



Відбулася сесія Дніпровської районної у місті Києві ради. Самим резонансним питанням порядку денного виявилися звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Київського міського голови з проханням призначити депутата Оксану Мисовську головою Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації, ініційовані блоком Л.Черновецького. Згадана представниця їхньої політичної сили рік тому стала головою Дніпровської районної у місті Києві ради. У зв’язку з цим автори проектів просять прискорити її погодження та призначення головою райдержадміністрації.

З критикою такого рішення виступив позафракційний депутат, Голова Київської міської організації Християнсько-демократичної партії України (ХДПУ) Юрій ЛАГУТОВ. Він звернув увагу колег на неприпустимість спонукання вищих посадових осіб до дій, не передбачених чинним законодавством. Зокрема, голові Київської міської державної адміністрації Л.Черновецькому пропонувалося самочинно визначити О.Мисовську виконуючою обов’язки голови Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації, не зважаючи на виключне право Президента України призначати керівників місцевих державних адміністрацій.

Коментуючи на прохання журналістів можливі причини довготривалого розгляду Главою держави даної кандидатури та відсутність її погодження Кабінетом Міністрів України, Ю.Лагутов припустив, що це пов’язано з сумнівністю легітимності її обрання головою райради та професійною невідповідністю посаді голови райдержадміністрації. «З одного боку, ще не завершено усі судові процеси за позовами О.Сотникова щодо законності його звільнення, а з другого – О.Мисовська має лише специфічний досвід шкільного вчителя, чого явно не достатньо для успішного керівництва найбільшим районом України. Тому розважливість при розгляді поданої кандидатури є цілком зрозумілою», – зазначив депутат.

На думку Ю.Лагутова, враховуючи такі складні обставини, з метою стабілізації управлінської ситуації та реального зміцнення керівництва Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації доцільно ініціювати призначення розпорядженням Президента України тимчасово виконуючого обов’язки її голови із числа належно підготовлених державних службовців, незалежних від впливу фракцій райради.

Прес-служба Київської міської організації ХДПУ

1 коментарі

Petro Kozak 19 января 2009 09:29
Ха-ха! І яким це чином впливає легітимність призначення голови РДА на загальний стан у районі. Краще би Лагутов чим пукать не в дугу, сприяв наведенню ладу на своєму колишньому виборчому окрузі. Наприклад поасфальтував ями, тощо. Отак то. Ха-ха!
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии