А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Кримінальну приватизацію буде скасовано


Після перемоги демократичних сил ХДС виступатиме за перегляд результатів злочинної приватизації.

Україна переживає черговий етап розграбування народного багатства. Режим доживає свої останні дні – з кожним днем усе ближче президентські вибори. Відчуваючи, що жодні маніпуляції вже не допоможуть і що їхній час стрімко спливає, кримінальні клани намагаються остаточно взяти у свої руки українську економіку. Відкинуто вбік усі моральні та юридичні норми, один за одним виникають скандали.

Приватизація в Україні із самого початку набула дикого й кримінального вигляду. В усьому світі приватизації підлягають збиткові підприємства й галузі господарства. Мета приватизації – за допомогою приватної ініціативи й інвестицій створити динаміку розвитку в тих сферах, де величезний державний механізм діє неефективно. В Україні в приватні руки віддаються найбільш прибуткові підприємства, котрі дають дохід у державну скарбницю. Чи можна уявити таку ситуацію в країні зі справді демократичним ладом, наприклад у Європі чи США?

Християнсько-Демократичний Союз виступає за те, щоб справедливість було відновлено. Ми виступаємо за приватну власність і підтримку ініціативи підприємців. В атмосфері перехідного періоду і супутнього йому правового хаосу неможливо було завжди суворо дотримуватися букви закону, особливо якщо цей закон залишився в спадщину від старої системи. Однак у найбільш обурливих випадках порушення закону й моралі нова демократична влада зобов'язана виявити твердість і принциповість. Результати кримінальної приватизації повинні бути переглянуті, підприємства повернуті в державну власність чи продані на підставі чесного конкурсу.

Ці заходи є необхідними, тому що збереження сформованого сьогодні розділення власності між олігархами і кримінальними кланами не дасть можливості новій демократичній Україні вирватися з їхньої влади.

Нова Україна буде побудована на підставі цінностей демократії і християнської моралі.

Російськомовна версія статті: Криминальная приватизация будет отменена
Архів 2004 року
Газета "Християнський Демократ"

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии