А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

ХДСП стане «знаком якості»


'ХДСПУже майже рік в Україні активно працює Християнсько-демократична спілка підприємців (ХДСП). Сьогодні, коли вже можна більш конкретно говорити як про досягнення організації, так і про ії перспективи, «Християнський Демократ» вирішив зробити невеличку презентацію цьому об’єднанню християн-підприємців. На наші запитання дає відповіді президент ХДСП Сергій Білан.

– Сергію, передусім – що саме являє собою ХДСП? Які цілі та завдання ставить перед собою ця організація?

– Християнсько-демократична спілка підприємців – це об’єднання бізнесменів (переважно малого та середнього бізнесу), які сприймають ідею християнсько-демократичних цінностей, з метою лобіювання їхніх законних інтересів та сприяння їхній діяльності через наявні адміністративні та інші можливості.

Завдання ХДСП стисло можна сформулювати таким чином:

- всебічне сприяння членам Спілки у їхній роботі (надання юридичної, бухгалтерської допомоги, захист інтересів у правоохоронних, судових та контролюючих органах, об’єднання бізнесових інтересів між регіонами тощо);
- проведення роботи по впровадженню християнських моральних цінностей серед підприємців (ділових людей);
- відстоювання та захист прав членів Організації;
- сприяння в отриманні кредитів та залученні підприємців до міжнародних програм кредитування та розвитку бізнесу;
- сприяння налагодженню міжнародних зв'язків Організації та її членів, співробітництво з такими самими організаціями інших країн та вступ до міжнародних організацій, що об'єднують християн-підприємців;
- сприяння розвитку підприємницьких ініціатив членів Організації на найвищих рівнях законодавчої та виконавчої влади;
- сприяння організації культурних та соціальних заходів без мети отримання прибутку;
- сприяння членам Спілки в організації навчання в учбових закладах для отримання економічної та іншої освіти міжнародного рівня, проведення семінарів, конференцій для підвищення освітнього та професійного рівня членів Організації;
- сприяння розвитку підприємницької діяльності, побудованої на принципах християнської моралі, честі та гідності;
- проведення просвітницької роботи в християнському середовищі з метою пошуку ініціативних людей для залучення їх у лави Спілки і допомоги в організації власної справи.

– Чому ви у своїй діяльності орієнтуєтесь саме на представників малого та середнього бізнесу?

– Ця верства населення є найбільш активною, діловою та енергійною. У всьому світі саме підприємці такого рівня є основним прошарком суспільства, який формує економіку та соціум. Разом з тим вони є і більш вразливими, оскільки у сьогоденних реаліях перебувають у недосконалому і суперечливому законодавчому та податковому полі, постійно зіштовхуються з неправомірними та корупційними діями працівників органів влади та управління. Як правило, окремі бізнесмени не мають достатніх можливостей самотужки пробити цю стіну.

– Чи є обов’язковою умовою вступу до ХДСП членство у ХДС?

– Ні, ми об‘єднуємо підприємців незалежно від цього розподілу. Головним критерієм вступу є їхні особисті якості та внутрішні переконання. А рішення щодо участі у партії кожен приймає самостійно.

– Яким чином будуються відносини з партійними ланками, в тому числі у регіонах?

– ХДСП є практичним інструментом, який може використовуватись партією у її розвитку. Це фінансова підтримка, поширення під гаслом християнсько-демократичних цінностей цілей та завдань ХДС, зміцнення його позицій серед підприємницьких кіл, залучення найбільш активних та ініціативних членів Спілки до партії.

Як позитивний приклад, хочу привести Луганську обласну організацію ХДС та її керівника С.Ю. Чигвінцева, який особисто взяв активну участь у розбудові в цьому регіоні ланки ХДСП. Завдяки реальним практичним крокам у сприянні підприємцям Луганщини значно підвищився авторитет партії, за короткий термін кількість членів ХДС у регіоні збільшилась у 2,5 рази.

– Чи планується співробітництво з іноземними християнами-бізнесменами?

– Звичайно. Об’єднання християн-бізнесменів існують у багатьох країнах Європи, ми приділяємо велику увагу розвитку з ними партнерських контактів. До завдань ХДСП входить налагодження взаємодії з такими іноземними Спілками підприємців, сприяння закордонним бізнесменам при входженні їх в Україну, сприяння членам Спілки у їхньому виході на міжнародний ринок, можливе отримання грантів міжнародних організацій.

– Часто доводиться чути, що бізнесмени думають тільки про прибуток і чесно працюють тільки, доки не з'явиться можливість один одного "кинути", висловлюючись сучасним сленгом. Що можете сказати про це?

– На жаль, такі випадки досить поширені. Крім того, в умовах сьогоденної соціальної та економічної нестабільності ця тенденція буде лише поглиблюватись. Саме тому ми вживаємо усіх можливих зусиль, щоб ХДСП стала своєрідним брендом, «знаком якості». Щоби кожен, маючи справу з бізнесменом-членом організації, був певен: до нього ставитимуться чесно, відверто та по-партнерськи. І ми переконані, що саме так невдовзі і буде.

Усередині організації розроблено та втілено Кодекс члена ХДСП, наведу кілька тез із нього:

– „Ми – відповідальні особистості. Господарювання, ведення бізнесу є соціально відповідальним видом діяльності. Ми відповідаємо за те, що відбувається навколо нас, у нашій країні.
– „Усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви” – допомогти членові організації, який потребує твоєї участі, є справою честі. Допомога один одному є фундаментальним принципом організації. Член організації завжди може розраховувати на допомогу від інших членів організації.
– Багатство – не самоціль. Не забуваючи про особисте благополуччя, потрібно турбуватись і про добробут ближнього, суспільства та Вітчизни.
– Гроші не можуть виступати ціллю, а тільки засобом для створення достойного життя людини і народу”.

– Якою ви бачите ХДСП, наприклад, через 5 років?

– Одна із найбільш впливових громадських організацій бізнесменів, але не найчисельніша. До її складу входить близько 1000 членів. Має власний бізнес-центр, банк. Під її патронатом здійснюється низка великих інвестиційних проектів. Періодично проводяться міжнародні форуми християн-підприємців з представництвом від найпотужніших країн Європи. В організації діє внутрішня корпоративна культура, що сприяє моральній міцності та діловій чистоплотності між її членами і в стосунках з іншими бізнесменами... В організацію не просто попасти, навіть у перше коло учасників. Але той, хто потрапляє, може з полегшенням зітхнути – надійний захист, порядні люди, відкриваються різноманітні контакти з іноземними інвесторами. У виконавчому органі працює близько 20 осіб, які закривають напрямки роботи: інформаційно-аналітичний, юридичний, бухгалтерсько-аудиторський, міжнародний, інвестиційний та безпековий.

Організація має у всіх центральних органах виконавчої влади, що входять до економічного блоку, а також в силових структурах, свої кадри впливу. У суспільстві вона відома тим, що здійснює серйозну благодійну роботу: конкурси та стипендії для студентської та шкільної молоді, ввезення медичного устаткування, особливо, що стосується допомоги та лікування дітей, сприяння релігійним організаціям у проведенні їхніх заходів.

Архів 2009 року
Газета "Християнський Демократ"


Російськомовна версія статті: ХДСП станет "знаком качества"

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии