А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Emirates Gold відсторонений від ринку дорогоцінних металів у Лондоні та ОАЕ через підозри в торгівлі золотом з РФ


Дубай намагається уникнути звинувачень у відмиванні грошей від незаконної торгівлі підсанкціонним російським золотом

Emirates Gold відсторонений від ринку дорогоцінних металів у Лондоні та ОАЕ через підозри в торгівлі золотом з РФ
Photo: Scott E Barbour/Getty Images

Найбільша «золота» арабська компанія Emirates Gold, яка займалася афінажем та виробництвом золота в комерційному центрі Перської затоки протягом понад трьох десятиліть, була виключена зі списку схвалених афінажних заводів ОАЕ.

ОАЕ заблокували постачання одного з найбільших у країні золотих заводів на ринок дорогоцінних металів Дубая, оскільки близькосхідна країна перебуває під пильною увагою як центр відмивання грошей.

Лондонська асоціація ринку дорогоцінних металів, яка встановлює правила для найбільшого у світі центру торгівлі золотом, наслідувала цей приклад у п'ятницю, призупинивши членство компанії в афілійованій особі «у зв'язку з результатами нещодавньої комплексної перевірки LBMA».

Зосередження уваги на ролі Дубая у сприянні контрабанді золота також було викликано посиленням побоювань, що Дубай забезпечує шлях ринку для російського золота, яке потрапило під санкції ЄС, Швейцарії та США.

Членство у списку залежить від дотримання афінажерами стандартів боротьби з відмиванням грошей та відповідальних постачальників, що дає їм право постачати золото на національний ринок.

Минулого року Група розробки фінансових заходів боротьби з фінансовими злочинами - FATF помістила ОАЕ у свій сірий список, що завдало удару по їхній репутації.

Федеральний уряд ОАЕ, який узяв на себе нагляд за торгівлею золотом у 2021 році, розгляне ситуацію наприкінці року та ухвалить остаточне рішення про те, чи позбавляти Emirates Gold акредитації – повідомляє видання The Financial Times з посиланням на власні джерела.

Залишити коментарі та думки можна нижче під статтею
Повернутися на головну сторінку

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии