А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Кобилянська Віра: "Народ терпить владу, як ракову пухлину на своєму тілі"


Архів 2004 р.


'КобилянськаУ переддень 8-го Березня ми вирішили взяти інтерв'ю в одного з найактивніших лідерів Християнсько-Демократичного Союзу, голови рівненської обласної організації партії Віри Григорівни Кобилянської. Чим відрізняється жіночий і чоловічий підхід до політики і що відбувається, які настрої панують серед людей у регіонах нашої країни – ці дві теми стали головними в нашій бесіді.

– Віро Григорівно, чомусь вважається, що політика – це не жіноча справа, хоча ми бачимо безліч прикладів, що свідчать про протилежне. Що про це думаєте Ви?

– Політика – це звичайна робота. Тільки висококонкурентна. Зрозуміло, що вона вимагає більше витрат і енергії, тому жінки, маючи більш практичне і раціональне мислення, часто просто відмовляються від цієї роботи.

– А самі Ви як прийшли в політику? Що спонукало Вас до цього?

– Зайнятися політикою мене спонукали особливості мого характеру та мислення. Мене завжди бентежила неправда і несправедливість. А це саме те, що панує в нашій політиці. Точніше, не у всій політиці, а в політиці нинішньої влади. Нічого більш аморального, ніж те, що робить сьогодні влада, зухвало зневажаючи волю народу, важко собі уявити.

– Чому з багатьох доктрин і політичних сил Ви вибрали саме християнську демократію?

– Скоріше не я її вибрала, а сама християнська демократія обрала мене. Християнська демократія – це доктрина, що спирається на вічні цінності – стабільність, відповідальність, принцип "Не нашкодь!" Просто за своєю натурою я консерватор. Я 20 років працюю на одній роботі, 30 років живу з одним чоловіком, 5 років є членом однієї партії – Християнсько-Демократичного Союзу. Усе життя ходжу до церкви. Усе це і є ознаки консерватизму.

– У яких умовах доводиться Вам працювати? Будучи діючим депутатом обласної ради, як можете оцінити політичну обстановку в Рівному та в області загалом?

– Я відповім просто – область займає одне з останніх місць в Україні по соціально-економічному розвитку. Одне з перших місць по безробіттю. Цифри говорять самі за себе. І найголовніше, при існуючій владі немає ніяких перспектив на те, що хоч щось зміниться. Представницька влада переплетена з виконавчою, і це виводить її з-під контролю народу і дозволяє займатися корупцією у використанні бюджетних кошт, трудових ресурсів, надр, у питаннях приватизації.

– Як люди сприймають так звану "конституційну реформу", що намагаються нав'язати країні олігархічні клани? Який рівень активності в простих жителів Рівненщини?

– Рівень активності дуже низький. Конституційну реформу сприймають як черговий блеф правлячого режиму, бачачи, що це засіб ще продовжити власну владу і зробити черговий перерозподіл державного майна і бюджету. Народ давно перестав вірити владі. Він терпить її, як ракову пухлину на своєму тілі. Влада повинна бути вдячна безмежному терпінню свого народу.

– І на завершення, щоб Ви хотіли побажати нашим читачам і особливо читачкам напередодні 8-го Березня?

– Жити в прекрасній країні з назвою Україна в новій якості – демократичній, процвітаючій, самодостатній, європейській. Ну і, звичайно ж, міцного здоров'я.

– Спасибі за бесіду.

Російськомовна версія статті: Кобылянская Вера: «Народ терпит власть, как раковую опухоль на своем теле»

Архів 2004 року
газета "Християнський Демократ"

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии