А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Директор НІСД Єрмолаєв звинувачується у порушенні прав держслужбовців

'ДиректорПравозахисник Ігор Кізіма звернувся до суду з позовом проти Національного інституту стратегічних досліджень, очолюваного Андрієм Єрмолаєвим, у зв’язку з невиконанням ним вимог чинного законодавства щодо працевлаштування магістрів зовнішньої політики, підготовлених за державним замовленням. За словами юриста, враховуючи підпорядкування згаданої установи Президенту України, можливе його залучення співвідповідачем у справі.

Як стало відомо автору позову, в ході перевірки Міністерства закордонних справ комісією Адміністрації Президента України виявилося, що у 2011 році в Дипломатичній академії при МЗС за державним замовленням було підготовлено 41 магістра зовнішньої політики. Проте ряд центральних державних органів та установ, що виступили замовниками підготовки кадрів, відмовилися гарантувати їхнє працевлаштування відповідно до вимог чинного законодавства та власних договорів-направлень, посилаючись на адміністративну реформу, проведену саме Президентом України.

І.Кізіма повідомив, що президентський Національний інститут стратегічних досліджень опинився серед «лідерів» тих, хто прикриваючись рішеннями Віктора Януковича, проігнорував положення про необхідність забезпечення належною роботою випускників Дипломатичної академії при МЗС. На його думку, дана ситуація не простий «недогляд» з боку А.Єрмолаєва, а загроза національним інтересам України, оскільки вказана аналітична установа буде нездатною запропонувати главі держави ефективні зовнішньополітичні стратегії без застосування прогресивних підходів, носіями яких є нова генерація професіоналів.

Правозахисник зазначив, що зневажливе ставлення до працевлаштування випускників спеціальних вузів, таких як Дипломатична академія при МЗС та Національна академія державного управління при Президентові України, залишається ганебною практикою попри те, що держава витрачає значні кошти на їхню підготовку. «Результати цього процесу мають стати повчальним прикладом для можновладців усіх рівнів. Час припинити вакханалію у сфері кадрової політики стосовно перспективних фахівців публічного адміністрування», – наголосив юрист І.Кізіма.

Ми повідомлятимемо про подальший розвиток подій.

АСД-информ

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии