А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Специфіка діяльності в залежності від геополітичного становища


Християнська демократія. Історія та сучасність

До попереднього розділу: Поява релігійного плюралізму в лавах християнсько-демократичних партій

У наші дні у фокусі діяльності християнсько-демократичних партій Західної Європи знаходиться господарське керівництво і соціальне управління в країнах з розвиненою економікою. Управління економічним зростанням, регіональний розвиток, нові проблеми, поставлені екологією та урбанізацією, питання соціального відчуження і безробіття, викликають серйозне занепокоєння. До цього слід додати питання поглиблення та розширення Об’єднаної Європи – найголовнішого досягнення християнської демократії у XX столітті.

У Східній Європі найважливішими завданнями є перехід до ринкової економіки, ліквідація наслідків комуністичного режиму, розв’язання проблеми національних меншин а також залучення (що, до речі, відбувається дуже повільно) суспільства до норм плюралістичної демократії.

На долю християнсько-демократичних партій Латинської Америки випала боротьба проти правих диктаторів і лівих сил, що нерідко переростала у збройне протистояння. Високий рівень зубожіння населення часто змушував їх говорити революційною мовою, але, здобуваючи владу (Венесуела, Еквадор, Гватемала, Сальвадор, Коста-Рика), християнські демократи тим не менше здійснювали ефективне реформування економічної та соціальної системи.

Демократизація політичних систем та подолання відсталості в розвитку перебувають у фокусі основної діяльності християнсько-демократичних партій країн Африки та Азії (Філіппіни).

До наступного розділу: Соціально-економічна модель

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии