А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Візитна картка: Львівська обласна організація ХДСМ

Львівську обласну організацію „Християнсько-Демократичний Союз Молоді” створено 19 березня 2005 року на установчих зборах у Львові.

Участь в установчих зборах ЛОГО „ХДС Молоді” взяли понад 90 членів новоствореної організації. Головою ЛОГО „ХДС Молоді” було обрано Олександра Ружицького (1986 р.н., студент юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка).

До складу ЛОГО „ХДС Молоді” увійшли студенти МАУП, ЛНУ ім. І. Франка, НУ „Львівська політехніка”, Львівського Банківського інституту, Львівської державної академії ветеринарної медицини, Львівської Комерційної академії, Львівського Державного Лісотехнічного університету, Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва та низки інших навчальних закладів.

'Візитна

Львівська обласна організація ХДСМ – це вельми молода, проте активна і перспективна організація. У квітні Християнсько-Демократичний Союз Молоді провів кілька акцій на Львівщині.

Так 17 квітня на проспекті Свободи під егідою обласної організації ХДСМ та за сприяння Львівського і Дрогобицького шахових клубів пройшов перший Львівський шаховий турнір просто неба. Молоді християнські демократи запропонували усім охочим львів’янам помірятися силою у найдавнішій інтелектуальній грі світу – шахах. Безпосередньо у турнірі взяло участь 40 львів’ян.

Переможцем став Назар Устіянович, майстер ФІДЕ, який набрав максимально можливу кількість очок (7). Найстаршим учасником шахового турніру виявився 73-річний Іван Спатар, а наймолодшим – 8-річний Володя Луцик. Призери отримали невеличкі цінні подарунки, які вручав заступник голови ЛОО ХДС, депутат Львівської міської ради Данило Ярема. А десятьом найкращим учасникам турніру дісталися цікаві книги, які презентував відомий львівський журналіст та видавець Ярослав Сватко. На прохання багатьох львів’ян, які брали участь у турнірі та були активними глядачами, ХДС вирішила зробити цей турнір традиційним.

Також молоді львів’яни взяли участь у заходах присвячених житловим проблемам. Оренда квартир часто стає єдиним виходом для молодих людей. Сьогодні в багатьох містах вигідніше орендувати квартири подобово Львів – не виключення. Затишна квартира в центрі міста, це більш кращий варіант, ніж готель.

А напередодні, в День довкілля, ХДС долучився до сотень львів’ян, які цього дня прибирали рідне місто. 15 членів Християнсько-Демократичного Союзу Молоді наводили лад навколо пам’ятника Максимові Кривоносу, що на Високому Замку. А старші члени партії прибирали на Личаківському кладовищі навколо могили засновника першої християнсько-демократичної партії України, відомого галицького політика та громадського діяча Олександра Барвінського.

Львівський ХДСМ узяв участь у масових акціях молоді

У середу, 26 квітня, у м. Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся мітинг-протест, організований Комітетом захисту студентів. Співзасновником цього комітету є і Християнсько-Демократичний Союз Молоді Львівщини.

Головною метою Комітету стала підтримка студентів Львівського медичного університету, які виказували незадоволення наказом міністра охорони здоров’я Миколи Поліщука. Як відомо, цей наказ вводить своєрідні "обмеження на професію" та порушує конституційні права молоді на вибір професії та можливість завершення навчання за вибраною спеціалізацією. Підтримати студентів-медиків зібралося багато молоді з інших львівських вузів, представники громадських організацій Львівщини, в тому числі й члени ХДСМ.

Цього ж дня, увечері, ХДСМ вшанував пам’ять загиблих унаслідок Чорнобильської катастрофи. Спільно з іншими організаціями молоді християнські демократи запалили свічки біля фігури Матері Божої, що в центрі Львова, та молилися за невинні жертви найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.

Прес-служба ЛОО ХДС

Архів газети "Християнський Демократ"

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии