А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Саміт Східного партнерства у Вільнюсі - можливо останній шанс для України


'СамітХристиянські демократи України прокоментували ситуацію напередодні Саміту Східного партнерства у Вільнюсі:

Україна історично є невід’ємною частиною Європи. Сьогодні весь світ об’єднується у великі цивілізаційні, економічні та геополітичні союзи. І неможливо бути в стороні від цих процесів позаяк можна залишитися ізольованою державою-ізгоєм. Перед Україною постає виклик: вже не можлива «багатовекторність» - потрібно зробити остаточний вибір! - йдеться в заяві, яку прийняла Політична Рада партії Християнсько-Демократичний Союз (ХДС) 2 листопада 2013

Але вся історія українського народу – це частина історії Європи. Відірвати Україну з європейської цивілізації не вдалося навіть з допомогою «Залізної завіси», бо саме в єдності з загальноєвропейськими культурними, духовними, правовими та освітніми традиціями й формувалась наша національна ідентичність. Тому вибір на користь євроінтеграції – природній вибір нашого народу.

Саміт Східного партнерства у Вільнюсі має особливе значення для українського народу, який вже давно зробив вибір на користь європейських стандартів життя як в правовому, так і в економічному розрізі.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС забезпечить доступ України до найбільшого у світі внутрішнього ринку та надасть значні переваги у торгівлі та залученні інвестицій. Це особливо важливо саме сьогодні, коли на українського виробника здійснюється шалений тиск з боку сил які намагаються втягнути нашу державу в свою геополітичну орбіту та готові заради цього застосовувати будь-які засоби, не відмовляючись від відверто цинічних.

Так, в сучасній Європі є й достатньо помилкових тенденцій, але ці помилки ми , європейці, маємо виправляти разом, як вільна сім’я народів та основі традиційних моральних, культурних, сімейних цінностей, які власне, й зробили наш континент не тільки географічною назвою, але й Європою, що є зразком для всього світу.

Урядові структури та різні політичні сили постійно наголошують про необхідність інтеграції України до Європи, але їх бажання можуть залишитись словами. Сьогодні ми маємо реальний шанс зробити реальний крок до інтеграції з ЄС. І саміт Східного партнерства у Вільнюсі – це, можливо, наш останній шанс. Втрата його стане помилкою історичного масштабу, яку наступні покоління українців нам не вибачать.

Ми закликаємо усі здорові політичні сили – від опозиції до провладних- об’єднати зусилля ради цієї історичної місії. Прийшов час забути дрібні образи та егоїстичні інтереси та об’єднатися заради цієї великої мети, ухвалити у Верховній Раді України необхідні для підписання Угоди закони. Саме європейська перспектива повинна стати об’єднувальним чинником консолідації для України.

Християнські демократи завжди виступали агітаторами проєвропейського вектору України і надалі усіма силами будуть підтримувати усі ініціативи , які будуть наближати нас до повного членства в Євросоюзі, яким би складним та довгим не був би цей процес.

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии