А.С.Д. в Google News - натисніть Підписатися

Без образи християнства, сьогодні не було би провокацій і проти мусульманства

Архів 2006 р.

'БезСекретар ХДС із питань ідеології Дмитро Панько: "Якби християни і здорові політичні сили Європи свого часу рішуче реагували на образи християнства, то сьогодні не було би провокацій і проти мусульманства".

Головною подією світової політики початку 2006 року залишається хвиля обурення в ісламських країнах, викликана образливими для мусульман карикатурами в ліберальній пресі Європи.

Дані події і їхні реальні причини прокоментував секретар ХДС із питань ідеології Дмитро Панько:

"Християнські демократи однаково негативно ставляться як до образливих для мусульман дій преси, так і до насильства, що його використовують екстремісти в деяких східних країнах і в результаті якого страждають безвинні люди", – зазначив секретар партії.
На жаль, сьогодні у центрі уваги тільки самі події, котрі відбуваються в нас на очах. За кадром залишається корінь проблеми, причини, що призвели до цього вибуху світового масштабу. Біда в тім, що самі християни надто довго дозволяють глумитися і знущатися із символів та ідеалів самого християнства. Християнські церкви пасивно й безвольно спостерігали, як хвороба нігілізму й заперечення руйнувала християнський фундамент Європи. Свобода перетворилася на вседозволеність, було перейдено межу, котра відокремлює право одних людей на свободу слова від образи релігійних почуттів інших людей. Ті руйнівні сили, що своїми провокаціями викликали вибух обурення в мусульманському світі, до цього упродовж десятиліть безкарно знущалися з віри і переконань християн.

Якби християни і здорові політичні сили Європи свого часу рішуче реагували на образи християнства, то сьогодні не було би провокацій і проти мусульманства. І не було б загрози конфлікту між двома цивілізаціями.

Сьогодні вже зрозуміло, що настав час моральної дисципліни. Право християн та інших віруючих на повагу їхньої віри і переконань має бути відновлене і його слід неухильно дотримуватися. На зміну нігілізмові та вседозволеності має прийти відповідальність. Тільки так можна зберегти стабільність і процвітання Європи і її головні цінності – свободу й демократію.

Архів 2006 року
Газета "Християнський Демократ"


Російськомовна версія статті: Без оскорбления христианства не было бы и провокаций против мусульманства

0 коментарів

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии